reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí šestizrnný chléb

Recept na výborný domácí chléb, na který budeme potřebovat přírodní kvásek.


  • 4,2

    4,2 5
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Šestizrnnou směs zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Ráno směs scedíme a necháme okapat.

Droždí rozmačkáme vidličkou a promícháme s cukrem. Oba druhy mouky smícháme v míse se solí a chlebovým kořením. Přidáme kvásek, rozmíchané droždí, půl litru vody a prohněteme. Musí nám vzniknout hladké těsto. Do těsta zapracujeme zrníčkovou směs a najemno nadrcené vlašské ořechy (nemusí být). Těsto přikryjeme a necháme v teple asi 45 minut kynout.

Těsto na chléb dáme do formy, v teple necháme ještě dalších 30 minut kynout. Povrch těsta nařízneme a poprášíme moukou.

Domácí šestizrnný chléb vložíme do trouby a při 200 °C pečeme přibližně 50 minut. Na dno trouby nezapomeneme postavit misku s vodou.

Domácí šestizrnný chléb podáváme jako přílohu, ale skvěle chutná i samotný.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí šestizrnný chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.