reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí sekaná se zelím

Dobrá domácí sekaná s knedlíkem a s čerstvě uvařeným zelím nasytí i ty nejnáročnější strávníky!


  • 3,3

    130×

    3,3 130
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce.

Mleté maso smícháme s cibulí a česnekem. Přidáme v mléce namočenou housku, vejce, koření podle chuti a dobře promícháme. Pro lepší spojení přidáme trochu hladké mouky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ji ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme z jedné, pak ze druhé strany. Po otočení položíme na sekanou kousek másla a plátek slaniny. Pečeme asi 1 hodinu.

Během pečení si připravíme zelí. Nakrouháme nebo si najemno nakrájíme bílé zelí. Vsypeme jej do hrnce, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl a cukr s kmínem. Zelí povaříme, aby bylo na skus, nebo jak máme rádi. Nakonec přidáme trochu solamylu a necháme přejít varem.

Upečenou sekanou krájíme ostrým nožem na plátky. Podáváme ji spolu se zelím a s knedlíkem. Chutná i se zelím z kedlubny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí sekaná se zelím

    Celkový počet komentářů: 7
    • fisshy
      fisshy

      proti gustu..

      Kombinaci sekané a knedlíku tedy také vidím poprvé, ale nevidím jediný důvod ji tady hanit..Každý má své chutě a zvyklosti, a nikomu je nenutí..Nicméně já děkuji za recept, zítra budu dělat sekačku k obědu a tento recept u mne vyhrál. Zdravím autorku!

      20.01.2009 23:24:39

    • 60 Věra
      60 Věra

      domácí sekaná

      Musím uznat, že domácí sekaná se zelím je vynikající ,vařím toto jídlo dost často a všem moc chutná, za tento recept dávám velikou pochvalu autorce receptu.

      07.10.2008 14:32:17

    • Jana
      Jana

      Bramborový nebo houskový?

      Sekanou se zelím a s knedlíkem jsem nikdy nejedla a ani nezkoušela. Teď jen nevím, s kterým to bude lepší, jestli s bramborovým nebo houskovým knedlíkem: Na obrázku, co je u receptu, to vypadá na houskový.

      20.12.2006 13:34:33


    • piki
      piki

      Sekaná a knedlíky ..... dělá se mi špatně ..... vždycky.

      24.11.2006 21:50:10


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí sekaná se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.