reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí sekaná se zelím

Dobrá domácí sekaná s knedlíkem a s čerstvě uvařeným zelím nasytí i ty nejnáročnější strávníky!


  • 3,3

    131×

    3,3 131
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 014 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce.

Mleté maso smícháme s cibulí a česnekem. Přidáme v mléce namočenou housku, vejce, koření podle chuti a dobře promícháme. Pro lepší spojení přidáme trochu hladké mouky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ji ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme z jedné, pak ze druhé strany. Po otočení položíme na sekanou kousek másla a plátek slaniny. Pečeme asi 1 hodinu.

Během pečení si připravíme zelí. Nakrouháme nebo si najemno nakrájíme bílé zelí. Vsypeme jej do hrnce, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl a cukr s kmínem. Zelí povaříme, aby bylo na skus, nebo jak máme rádi. Nakonec přidáme trochu solamylu a necháme přejít varem.

Upečenou sekanou krájíme ostrým nožem na plátky. Podáváme ji spolu se zelím a s knedlíkem. Chutná i se zelím z kedlubny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí sekaná se zelím

    Celkový počet komentářů: 7
    • fisshy
      fisshy

      proti gustu..

      Kombinaci sekané a knedlíku tedy také vidím poprvé, ale nevidím jediný důvod ji tady hanit..Každý má své chutě a zvyklosti, a nikomu je nenutí..Nicméně já děkuji za recept, zítra budu dělat sekačku k obědu a tento recept u mne vyhrál. Zdravím autorku!

      20.01.2009 23:24:39

    • 60 Věra
      60 Věra

      domácí sekaná

      Musím uznat, že domácí sekaná se zelím je vynikající ,vařím toto jídlo dost často a všem moc chutná, za tento recept dávám velikou pochvalu autorce receptu.

      07.10.2008 14:32:17

    • Jana
      Jana

      Bramborový nebo houskový?

      Sekanou se zelím a s knedlíkem jsem nikdy nejedla a ani nezkoušela. Teď jen nevím, s kterým to bude lepší, jestli s bramborovým nebo houskovým knedlíkem: Na obrázku, co je u receptu, to vypadá na houskový.

      20.12.2006 13:34:33


    • piki
      piki

      Sekaná a knedlíky ..... dělá se mi špatně ..... vždycky.

      24.11.2006 21:50:10


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí sekaná se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.