reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí sekaná plněná zelím

Ochucená sekaná z hovězího masa plněná schwarzwaldskou šunkou a kysaným zelím pečená na šalotkách.


  • 4,7

    29×

    4,7 29
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou.

Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.

Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí sekaná plněná zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.