Domácí sekaná plněná zelím

1 h 15 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 6627x
Ochucená sekaná z hovězího masa plněná schwarzwaldskou šunkou a kysaným zelím pečená na šalotkách.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kysané zelí podusíme na malém množství sádla do poloměkka a necháme okapat a vychladnout. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, ochutíme oreganem, kečupem a prolisovanými stroužky česneku. Pak přidáme vejce a směs zahustíme solamylem a strouhanou houskou.

Masovou směs řádně prohněteme a rozprostřeme na potravinovou fólii do tvaru obdélníku. Maso poklademe šunkou, do středu rozložíme zelí a pomocí fólie vše svineme do válečku. Takto připravenou sekanou ze všech stran uhladíme a potřeme bílkem, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a obložíme oloupanými šalotkami. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. Během pečení sekanou poléváme vlastní vypečenou šťávou.

Domácí sekanou plněnou kysaným zelím a šunkou rozdělíme na porce, ozdobíme pečenou šalotkou, přelijeme sosem a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Jarka-P autor receptu:

Domácí sekaná plněná zelím

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
28 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí sekaná plněná zelím

Přidat příspěvek k receptu Domácí sekaná plněná zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept