Recept na salát z pečených paprik v olivovém oleji s chutí česneku. Výborná chuťovka!
6 ks | paprika červená |
0.5 hrstě | petrželová nať |
podle chuti | |
---|---|
3-4 stroužky | česnek |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Celé papriky omyjeme, osušíme a silně potřeme olivovým olejem. Pak je rozložíme do pekáčku na mřížku a v troubě předehřáté na 250 °C ze všech stran pečeme tak dlouho, dokud kůže nezčerná. Papriky přendáme do mísy, zakryjeme folií a necháme vychladnout. Nyní snadno sloupneme slupku, odstraníme jadřince a dužinu nakrájíme na širší proužky. Papriky osolíme, opepříme, proložíme celými oloupanými stroužky česneku, které lehce nakrojíme. Papriky zalijeme olivovým olejem. Paprikový salát promícháme s nasekanou petrželkou a necháme v chladu odležet nejméně 1 hodinu, nejlépe však přes noc. Domácí paprikový salát podáváme jako přílohu například k masu, bramborám, těstovinám a podobně. Výborně chutná ke kukuřičné polentě a jen tak s čerstvým pečivem.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena