6 ks | paprika červená | |
0.5 hrstě | petrželová nať | |
podle chuti | ||
---|---|---|
3-4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Celé papriky omyjeme, osušíme a silně potřeme olivovým olejem. Pak je rozložíme do pekáčku na mřížku a v troubě předehřáté na 250 °C ze všech stran pečeme tak dlouho, dokud kůže nezčerná. Papriky přendáme do mísy, zakryjeme folií a necháme vychladnout. Nyní snadno sloupneme slupku, odstraníme jadřince a dužinu nakrájíme na širší proužky. Papriky osolíme, opepříme, proložíme celými oloupanými stroužky česneku, které lehce nakrojíme. Papriky zalijeme olivovým olejem. Paprikový salát promícháme s nasekanou petrželkou a necháme v chladu odležet nejméně 1 hodinu, nejlépe však přes noc. Domácí paprikový salát podáváme jako přílohu například k masu, bramborám, těstovinám a podobně. Výborně chutná ke kukuřičné polentě a jen tak s čerstvým pečivem.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena