reklama
hledat uživatel
       

Domácí rohlíky

Udělejte pečení rodinnou záležitostí. Upečte si domácí křupavoučké rohlíky. Nechte se unést jejich vůní a chutí. Nejlepší jsou ještě teplé s máslem.


  • 3,2

    1 186×

    3,2 1186
  • 2 hod

  • 26×

Podobné recepty

Načíst další recepty

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si musíme připravit kvásek. Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Do misky nalijeme půlku mléka. Přidáme droždí, cukr a jednu lžíci mouky.

Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, který jsme si na začátku receptu připravili, dále zbylé mléko a vlažné rozpuštěné máslo. Všechno promísíme a vypracujeme těsto. To by mělo být tužší. Uhnětené těsto přikryjeme utěrkou a necháme hezky vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném válu obdélník silný asi 5mm. Rozkrájíme ho na trojúhelníky a ty srolujeme od širší strany ke špičce. Můžeme ohnout do tvaru podkovy. Takto připravené a srolované těsto poklademe na plech, který jsme vymazali tukem. Ještě chvíli necháme kynout.

Mezitím můžeme zapnout troubu. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, nebo hrubou kamennou solí, či mákem. Rohlíky pečeme ve předehřáté troubě asi 30 minut.

Po vyjmutí z trouby poklademe do plátnem vystlané ošatky, necháme chvíli chladnout a ještě teplé podáváme s máslem a mlékem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí rohlíky

    Celkový počet komentářů: 99
    • Venda
      Venda

      Komentář k receptu Domácí rohlíky

      Jeste trochu vic cukru a byla by z toho dobra buchta. S rohlikem to nema nic spolecnyho.

      07.12.2015 10:37:53

    • Evelyn
      Evelyn

      Odměřování

      na hrnky je poněkud divné. Hrnek může být 150, 200, 220, 250 ml a tak dál. Takže recept je v podstatě nepoužitelný. Protože pokud jsem natolik zkušená, že to dokážu odhadnout, nepitřebuju tento návod. A pokud jde o začínající kuchařinku, tak si s tím rozhodně neporadí.

      29.10.2008 10:49:21

      • Rosťa
        Rosťa

        Re: Odměřování

        Jednoduché vysvětlení pro výrazně méně talentované jedince (Evelyn, ...):
        Hrnek, který má 1dl, nebo 2,5 dl (speciálně musím podotknout, že 1 dl je decilitr - a ten má 100 ml., zbytek převodu slečna E. snad zvládne...) je vždycky hrnek o obsahu výše určeném. Nezáleží na velikosti hrníčku, neboť poměr ingrediencí zůstává stejný jak při velikosti 1 dl, nebo když to dáte do pětadvacetilitrového hrnce. Hlavně, Vážená slečno Evelyn, nepoužívejte dva hrníčky o jiném objemu. Pokud dáte 1 hrnec o objemu 25L vody, a přidáte 1dl hrníček mouky, vznikne možná tak sajrajt. Už chápete, v čem spočívá kouzlo převodu jednotek, matematických výpočtů poměru a hrníčkového receptu?!
        Pokud něco nechápete, ozvěte se na mail.
        S pozdravem - Rosťa Prchlík, 23 let, Uherské Hradiště

        12.12.2010 14:15:34



    Nalezeno receptů: 99
    |< << 12345678910 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.