reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí rohlíky podle Rosti

Recept na domácí rohlíky, na kterých si pochutnáte víc, než na kupovaných.


  • 4,7

    28×

    4,7 28
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si zaděláme kvásek, do misky si dáme 100 ml vlažného mléka, lžičku cukru, špetku soli a špetku hladké mouky. Nadrobíme droždí a necháme kvasit.

Do větší mísy si přesejeme hladkou mouku, aby se provzdušnila, přidáme sůl a promícháme. Potom vlijeme vykynutý kvásek, přidáme olej, žloutek a zbylé mléko. Vypracujeme těsto, které zaprášíme moukou. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a dáme kynout. Můžete si toto těsto připravit i den předem, zabalit je do potravinářské folie a uložit do lednice.

Na druhý den, těsto vyndáme z lednice, necháme jej ovlažit, znova vypracujeme. Chceme li urychlit kynutí těsta, předehřejeme si troubu na 60-80 °C a dáme těsto na 20-30 min vykynout. Potom těsto rozdělíme na 3-4 díly, které rozválíme, rozdělíme na 4 díly, které srolujeme do tvaru rohlíků. Hotové rohlíky necháme asi 20 min. vykynout. Vyhřejeme si troubu na 180 °C, Potřeme vytvarované rohlíky rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle chuti pekařskou solí, mákem nebo sezamovým semínkem. Pečivo by mělo být upečeno asi za 20 min.

Důležité rady od autora receptu:
1. Mléko na přípravu kvásku by mělo být tak teplé, abyste v něm bez problémů udrželi prst. Teplejší už by aktivní kvasnice zabilo.
2. Pokud chcete mít pečivo nadýchanější, mouku prosejte.
3. Do těsta můžete přidat jak rozehřáté máslo, tak olivový či obyčejný olej. Nezapomeňte včas zapnout troubu, aby byla správně rozehřátá.
4. Stejně tak můžete do trouby dát nakynout už hotové rohlíky, naběhnou doslova před očima.
5. Vytvarované rohlíky můžete potřít i vodou.
6. Jestliže se vám zdá, že rohlíky na povrchu zezlátly rychleji a minutka vyměřující dobu pečení se ještě zdaleka nechýlí ke konci, snižte teplotu trouby zhruba na 130 °C.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí rohlíky podle Rosti

    Celkový počet komentářů: 13
    • miska (tecka) ondrkalova
      miska (tecka) ondrkalova

      Komentář k receptu Domácí rohlíky podle Rosti

      Děkuji za super rychlý recept. Sice jsem hned po vykynuti umotala housky ,a nedala do 2 dne do lednice,ale i přesto jsou úžasné.

      03.07.2017 22:10:37

    • Edouš
      Edouš

      Upekl jsem z uvedené dávky 16 menších rohlíčků, spíš banketek. Místo oleje jsem přidal lžíci sádla a dvě lžíce přepuštěného másla a před druhým kynutím přidal dvě lžíce (koupené) smažené cibulky. Polovina banketek sypaná lněným semínkem, polovina kmínem a krystalky mořské soli. Záhy po vytažení z trouby okamžitě po mírném poklesu teploty jich zbylo už jen šest kousků, zbytek byl i přes varování před bolením břicha rozebrán a slupnut rodinnou smečkou.

      15.11.2015 12:16:29

    • Edouš
      Edouš

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      15.11.2015 12:09:53


    • Marcela
      Marcela

      rohlíky podle Rosti - mňamka

      Do těsta jsem dala něco víc, než lžičku soli, jinak jsem vše dodržela a upletla jsem z těsta houstičky - jsou výborné. Recept doporučuji.

      09.07.2015 16:14:45

    • michal (tecka) kedziera
      michal (tecka) kedziera

      super, chutne a rychle

      11.05.2013 18:50:45

    • michal (tecka) kedziera
      michal (tecka) kedziera

      super, chutne a rychle

      11.05.2013 18:49:15

    • michal (tecka) kedziera
      michal (tecka) kedziera

      super, chutne a rychle

      11.05.2013 18:47:16

    • Gjarmila
      Gjarmila

      Také jsem zkusila -těsto pěkně vykynulo,při pečení to vonělo,ale chuť by la jak neoslazená buchta ! S rohlíky to nemělo nic společného.

      29.04.2013 22:11:15

    • janavoh
      janavoh

      prosba o radu

      V Mojí kuchařce mám 81 uložených receptů, ale nevím jak ty uložené recepty otevřít, prosím poraďte. Děkuji. Jana Vohnoutová

      29.04.2013 08:22:41


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky podle Rosti

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.