reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Domácí rohlíky a housky

Celkový počet komentářů: 103
  • Kača Hrubošová
    Kača Hrubošová

    Dnes jsem zkoušela dle tohoto receptu udělat houstičky a jsou výborné :) Děkuji za recept :)

    05.10.2016 19:29:40

  • Habina
    Habina

    Nemáte, někdo ponětí, jestli by šli udělat na sladko. Už od mala, mám ráda sladké makovky.

    12.02.2015 22:21:22

  • Pavel
    Pavel

    náhodný návštěvník :-)

    kvásek se to nejmenuje se to to jse jmenuje omládek(myslím než se dělá testo) :-)

    13.12.2013 21:48:08

  • michal
    michal

    Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky

    dobry recept

    30.09.2013 17:11:20

  • michal
    michal

    Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky

    dobry recept :D

    30.09.2013 17:10:05

  • andulka
    andulka

    domaci housky

    Musim vyzkouset.nemam maslo muzu pouzit heru?dik za odpoved.

    25.07.2013 07:17:03

  • Nikol
    Nikol

    Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky

    Právě jsem dopekla a musím říct, že jsou opravdu výborné. Jen jsem nevěděla, jak je mám zamotat, aby aspoň trošku vypadaly. Velice mi posloužilo toto video Návod na pletení housek :-)

    05.07.2013 19:10:23

  • Petulka
    Petulka

    Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky

    Housticky jsem vyzkousela, akorat misto masla jsme dali 30 g olivovyho oleje (maslo nam zrovna doslo) a trosku mene mleka a jsou moc dobre :)
    Jen priste testo trosku vic osolim.

    26.06.2013 18:35:33

  • veronika
    veronika

    Komentář k receptu Domácí rohlíky a housky

    Úžasné :-). Od té doby co jsem je pekla nedělám nic jiného :-) každý večer teplé ňamky :-) :-)

    24.05.2013 16:54:56

  • maruš11-3
    maruš11-3

    TĚSTO JE VÝBORNÉ VŠEM U NÁS DOMA SI HOUSTIČKY POCHVALUJÍ A MOC SE TĚŠÍ NA DALŠÍ VÁRKU.JSOU SUPÉÉÉÉÉÉR.

    04.05.2013 09:54:22

  • Nonitty
    Nonitty

    Skvělé housky.

    Housky jsou opravdu skvělé. Doma už nikdo jiné nechce a v obchodě už pečivo nekupujeme. Jen kvásek dělám klasicky - mléko,cukr,droždí a 3 lžíce mouky - 20 minut nechat vzejít. Pak zadělám a zpracuju těsto,popráším moukou a nechám ho 30-45 minut kynout na teple. Potom teprve dělám housky a ty mi kynou před očima ještě na plechu, než dodělám poslední housku. V troubě pak pěkně nabydou a jsou po upečení krásně nadýchané. Když jsem housky udělala poprvé přesně podle receptu, byly nízké a hutné,proto ta změna postupu. Másla je akorát,soli dávám o lžičku víc a sypu provensálskými bylinkami. Jsou báječné!!!

    23.03.2013 13:59:34

  • Anna
    Anna

    já používám rostliné tuky a vodu , protože moje dcera má alergii na mléčnou bílkovinu a peče se mi i z těch rostliných tuků dobře , ikdyž máslo dodává takovou jemnou chut

    26.12.2012 20:31:52

    • Majhan
      Majhan

      řešení alergie na mléčnou bílkovinu

      Mám pro vás návrh, jak budete moci používat máslo, aby dcera nepřišla o lahodnou máselnou chuť a při tom se nemusela obávat alergie.
      Používejte Ghí - čištěné máslo (právě od mléčné bílkoviny, která mimochodem způsobuje žluknutí másla - když se odstraní, tak takové ghí může vydržet měsíce i roky, pokud se samozřejmě dříve nezkonzumuje). Ghí je indická specialita, kterou si můžete jednoduše připravit sama doma. Já osobně si jej vyrábím ze dvou kostek normálního pravého másla kupovaného v obchodě - může být jihočeské, z Olmy i polabské, ale to s 80% tuku. Ne méně. Je to vlastně naše přepuštěné máslo, ale máselná bílkovina, která se tvoří při rozpouštění másla jako pěna na povrchu a posléze se do červena vyškvaří a klesá ke dnu, se sbírá a dává pryč. Přepouští se velmi pomalu a na slabém ohni, aby se ghí nepřipálilo. Ty dvě kostky mohou trvat i půl hodiny a víc. Větší množství úměrně déle. Po sebrání pěny s mléčnou bílkovinou a po klesnutí ke dnu zbytků, které by neměly být tmavší než červené, nesmí zčernat - správný okamžik se musí hlídat - se slije horký zlatý čistý tuk přes kovové sítko s gázou jako filtrem do čisté sklenice a nechá vychladnout. Může i ztuhnout a uchovávat se v lednici, ale neměl by se zkazit ani při pokojové teplotě, stejně jako olej. A je opravdu velmi lahodný stejně jako máslo, ne-li lepší, a bez té máselné bílkoviny.
      Zkuste ghí a budete překvapena a nadšena.

      04.05.2013 12:42:10

  • Sočinka
    Sočinka

    Domácí rohlíky a housky

    Chystám se rohlíky i housky vyzkoušet,věřím,že budou dobré.Děkuji za upozornění na rostlin.tuky,také raději používám do pečiva a na jíšky máslo.

    15.12.2012 00:48:10

  • Sočinka
    Sočinka

    Domácí rohlíky a housky

    Chystám se rohlíky i housky vyzkoušet,věřím,že budou dobré.Děkuji za upozornění na rostlin.tuky,také raději používám do pečiva a na jíšky máslo.

    15.12.2012 00:48:04

  • Renda
    Renda

    Luxusní,budu dělat znovu.

    12.12.2012 11:15:02

  • LAIK
    LAIK

    UMĚLÉ TUKY?

    O JAKÝCH UMĚLÝCH TUCÍCH MLUVÍTE? ŽÁDNÉ UMĚLÉ TUKY NEJSOU. JSOU JEN ZTUŽENÉ ROSTLINNÉ OLEJE A TUKY. A POKUD VÍM ROSTLINNÉ TUKY JSOU ZDRAVĚJŠÍ. KROMĚ PALMOVÉHO.

    02.12.2012 21:17:52

  • Sunny
    Sunny

    Dneska jsem dle tohoto receptu pekla již po druhé a můj taťka nebo moje mamka podle tohoto receptu pekli též a vždycky to dopadlo výborně... Většinou si recepty nepředělávám a tenhle je výborný tak jak je... jen jsem dala dvojnásobek másla, původně omylem, ale teď už to tak peču pořád... jsou nadýchané a prostě výborné... ani v pekárně takhle dobré houstičky nekoupím. Díky moc za inspiraci a jen houšť takových super receptíků :-)

    30.11.2012 12:28:02

  • Ajka
    Ajka

    Děkuji za skvělý recept.Povedli se hned na první pokus.Fotografii přdávám.

    28.11.2012 14:46:39

  • La Magora
    La Magora

    Parádní recept, takto vypadají rohlíčky podle něj pečené http://jpeg.cz/obrazek/gPy

    27.10.2012 13:08:16

  • Max
    Max

    S absolutne zadnyma zkusenostma s jakymkoliv kynutym těstem jsem se hecnul a sel to zkusit udelat. Dal jsem tam vic soli a misto masla olivovy olej nejak proste vod oka. Posypano trosku hrubou soli a kminem (priste dam sezam). Z vysledku jsem si sedl na zadek :-) Lepsi rohliky jsem snad jeste nejedl. Prisel jeste zrovna kamarad, tak jsem mu nabidl at to zkusi a hned 3 zmizely :-D Super jednoduchy recept a vysledek.

    07.10.2012 20:46:10

  • pekař
    pekař

    housky,rohlíky,veky

    Nepoužívam zásadně máslo. Lepší jsou umělé tuky . Těsto musí být tuší, mléko také nepoužívam, ale vodu. Ještě je třeba přidat ocet, asi tři lžíce na 1 kg. Housky se nedrobí, a když si je trháte tak se táhnou jako pavučina. Můžete také přidat nastrouhane vařené brambory, zůstanou déle čerstvé. Peču již několik desítek let, i chleba.

    16.09.2012 17:42:59

    • jan1212
      jan1212

      Re: housky,rohlíky,veky

      Zkuste si něco přečíst o umělých tucích, taky peču několik desítek let, ale umělým tukům se vyhýbám jako čert kříži a to kvůli důsledkům těchto tuků na zdraví. Máslo je přírodní produkt a v rohlíku je jedinečné nejen pro chuť ale i vůni a ještě pro ty co se nebojí, zkuste místo másla použít vepřové sádlo.
      http://jan1212.webgarden.cz/o- potravinach/zdrave-margariny.h tml
      http://www.wmmagazin.cz/view.p hp?nazevclanku=dr-dochtor-pris ady-v-margarinu&cisloclanku=20 12100004

      25.11.2012 08:31:15

    • Helena
      Helena

      Re: housky,rohlíky,veky

      to si snad děláte srandu, když píšete, že umělé tuky jsou lepší?? jinak se to asi nedá ani brát!

      28.11.2012 17:49:05

    • Jája
      Jája

      Jedině máslo, případně olej, heru, ale jiné tuky nebrat!!!

      30.11.2012 18:34:39

    • roberto37
      roberto37

      Re: housky,rohlíky,veky

      Umělé tuky, tedy spíše rostlinné už ve své kuchyni cirka 15 let nepoužívám. Zajděte se někdy podívat, jak se takový ztužený rostliný tuk vyrábí. Já to udělal právě před těmi patnácti lety.

      02.12.2012 19:49:09

  • lucizema
    lucizema

    Druhý den?

    Chtěla bych se zeptat, jaké jsou druhý den ? Ráda bych je vzala do práce, ale nejsem si jistá, jestli by byly ještě pořád dobré.

    15.09.2012 20:19:02

    • Jája
      Jája

      Druhý den?

      Dle mého receptu se dají ještě dobře jíst, no ale čerstvé jsou čerstvé, zabalte je do druhého dne třeba do utěrky (čisté) aby případně neoschly. :-))

      16.09.2012 12:45:31

  • Kat
    Kat

    Potrebuji poradit,

    tak jsem zkusila tento recept, housky jsou chutove vyborne, jen jsou kapku placate, cim to je a co delat abych priste nemela opet placky. :(

    27.07.2012 20:32:12

    • Jája
      Jája

      Já když peču z hladké mouky, dávám olej, 1 dcl určitě, půl kostky droždí, 250 ml vlažného mléka. Nebo 400 g hladké a 100 g polohrubé mouky, když necháte těsto dobře vykynout a potom i ty housky na plechu, potřít vajíčkem, sypát mákem a dát péci asi 180 -200 °C, tak se vám zaručeně povedou. Na droždí nesmí přijít horké mléko, nebo přímo z lednice, foto mých housek zde mám, pletu je z jednoho válečku. Dejte vědět, jestli se povedly. :-))

      29.07.2012 10:19:59

    • milena
      milena

      Re: Potrebuji poradit,

      A nechala jste je ještě před pečením na teplém místě vykynout? To je důležité . Pokud zbudou, stačí ráno na okamžik vložit do mikrovlnky (krátce) a jsou jak čerstvé.

      27.11.2012 10:23:48

    • Evelyn
      Evelyn

      Re: Potrebuji poradit,

      To je jednoduchý, nechat pořádně vykynout. V teple. Kynuté těsto nerado nastydne. Pokud doma nemáte teplo, tak je dobrý na chvíli zahřát troubu, aby byla vlahá, a strčit to přikryté utěrkou kynout tam. Plechem s rohlíky zacházet opatrně, netlouct s ním, mechanické otřesy taky nesvědčí. Pak vyndat z trouby, troubu pořádně předehřát a teprve pak dát upéct.

      Pokud nic z toho nepomohlo, byla chyba v kvasnicích, třeba byly špatné?

      01.12.2012 23:28:25

  • Pehakucharka
    Pehakucharka

    Piekla som dnes po dlhšej dobe a su teda omnoho lepšie ako naposledy.... fakt sa podarili - pridala som tam teda ešte trochu oleja :). Príde mi že su nadýchanejšie....
    Akurát nabudúce pridám trošičku viac soli...ale to je asi názor chutí...

    20.06.2012 12:56:10

  • Pehakucharka
    Pehakucharka

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    20.06.2012 12:55:11

  • tissue
    tissue

    peču doma pečivo stále a co se tuku týče,peču i bez něj....jsou housky tukové a i bez něj jsou dobré..mám vyzkoušeno hodně druhů

    13.06.2012 06:59:00

  • nikoleett
    nikoleett

    Musím moc poděkovat za tento recept!!!3dny jsem se trápila s pečením rohlíků a housek z jiných receptů a všechno dopadlo katastrofálně.Vzdávala jsem naději v to,že bych našla recept,který by stál opravdu za to.Když jsem včera narazila na tento recept,rozhodla jsem se,že to ještě naposledy zkusím.Ráno jsem si zadělala na těsto pouze z poloviční dávky,aby mi pak nebylo tak líto surovin,v případě,že bych opět pečivo vyhazovala.Teď jsem housky dopekla a padám úžasem,jsou dokonalé!!!Opravdu moc děkuji.

    12.06.2012 12:23:38

  • romana (tecka) graham
    romana (tecka) graham

    Houška v USA

    Mnohokrát děkuji za recept. Housky se povedly na poprvé a byly vynikající. Děti se na ně hned sletěli a musela jsem jich pár ubránit pro manžela:) Ani jsem neměla problém s americkými surovinami jak občas mývám s českými recepty!

    01.04.2012 21:52:09

  • Lucka
    Lucka

    Housky jsem právě dopekla, recept je to dobrý, housky krásně křupou a jsou velmi jemné. Nemyslím si tedy, že by tam bylo málo tuku. Jen bych dala více soli, jinak jsem velmi spokojená.

    29.03.2012 15:11:07

  • danula
    danula

    Domácí rohlíky

    Těsto jsem udělala z poloviční dávky přesně podle receptu a nevím,kde jsem udělala chybu,ale bylo tak řídké,že přesto,že jsem ho zahustila moukou,skončilo v koši:(

    17.03.2012 16:48:02

  • Daniela
    Daniela

    Můj první kvásek i první rohlíky, kvásek se povedl až napodruhé, ale rohlíky byly famózní od první várky!

    16.03.2012 11:14:35

  • Petra
    Petra

    Chtěla jsem se zeptat mám dát normální máslo (třeba Jihočeské) nebo můžu použít Heru?Chtěla bych je dělat teď o víkendu :-)

    08.03.2012 19:38:04

    • Jája
      Jája

      Proč Heru, když je v receptu máslo, jihočeské u nás drahé, já kupuji také kvalitní máslo, Halíř, je za 25 kc.Jistě se dá použít i Hera, ale 25 g, to bych vůbec nehovořila o Heře..

      08.03.2012 20:10:59

    • Jája
      Jája

      Toho másla se mě zdá docela málo, já tam přidám třeba 2 lžíce oleje a než budu rohlíky rolovat, tak je potřu rozpuštěným máslem, to jsou potom výborné loupáčky.

      09.03.2012 11:50:49

    • Jája
      Jája

      Rohlíky dle tohoto receptu nic moc, strašně málo tuku do těsta, už je takto nebudu dělat......znám lepší....

      16.03.2012 22:40:25

  • Matyáš
    Matyáš

    Děkuji, chtěl jsem to vyzkoušet tak jsem s mamkou sehnal ingredience a pustil jsem se do toho.A výsledek?TRADÁ!Paráda, akorát tvar jsem trochu nevystihl.

    06.03.2012 21:01:48

    • Jája
      Jája

      Tak mě trochu zaskočilo, že se těsto nenechává kynout a hned se tvoří housky (rohlíky), když to dám do pekárny,tam mě to i vykyne, nebo jen promíchat, tak nevím, ale mám na ně velkou chuť...

      08.03.2012 14:08:56

  • Jana
    Jana

    moc děkuji za recept.na to že jsem takové dělala poprvé tak se to krásně povedlo. DOPORUČUJI A RECEPT JE NA JEDNIČKU prostě výborný

    29.02.2012 19:49:48

  • Katka
    Katka

    Je mi 20let a nikdy jsem nebyla velká kuchařinka,ale jednou jsem vyzkoušela tento recept a housky peču každý večer.

    22.02.2012 19:20:58

  • Jitka Křápová
    Jitka Křápová

    Rychlé a výborné...z této jedné dávky jsem udělala 9 klasicky velkých housek ...zasytí ovšem dvakrát tak než ty z obchodů, takže velmi doporučuji.

    21.02.2012 23:24:01

  • Leontynka_B
    Leontynka_B

    Líbilo se mi, že těsto nemusím nechat kynout než s ním budu pracovat.
    Bylo to celkem rychlé a rodina byla nadšená. Udělala jsem rohlíky ze 2 dávek, takže zbylo pár kousků a byly dobré i druhý den.
    Díky za výborný recept.

    19.02.2012 13:05:54

  • Nika
    Nika

    Uprime me mrzi, ze jsem se do tohoto receptu vubec poustela. To testo ani nestalo za pokus dat ho to trouby.

    12.02.2012 18:55:19

    • nejedla01
      nejedla01

      Vůbec jsem nedělala kynutá těsta dokud jsem neměla pekárnu. Nyní míchám v pekárně všechna těsta, i ta co tam nepeču, a je to vynikající. Ještě se mi nestalo, že by nějaký recept nefungoval.

      22.02.2012 13:23:57

    • Jitka Křápová
      Jitka Křápová

      reakce na Niku

      Trochu mi cuchá nervy zde daný příspěvek od Niky protože slečna/paní musela nejspíš udělat při zadělávání na těsto nejákou chybu nebo se nedržela postupu v tomto receptu, protože tenhle recept je jeden z nejlepších co znám a při dodržení množství a postupů není možný aby se těsto nepovedlo jak tu ona píše.

      27.02.2012 12:23:04

  • Kralova (tecka) reni
    Kralova (tecka) reni

    Výborné,rychlé,pomáhaly mi i dcery. Dají se posypat i mákem,kmínem nebo hrubou solí

    10.02.2012 20:52:47

  • tulik
    tulik

    Konečne recept,který je výborný!! Po upeceni ihned zmizly,takže nevím jaké jsou druhý den(určitě vydrží vic jak kupované sušinky).Už také nekupuji rohlíky ani chleba.Radeji upeču doma je to o něco levnější a hlavně chutnější.!Žádné kypřidla a Ecka navic.

    28.01.2012 10:15:29

  • Jarka
    Jarka

    bezva rohlíky

    Teď jsem dopekla rohlíky a housky z vašeho receptu. Děkuju moc za perfektní recept. je to jednoduché a povede se. Už jsme je chutnali a jsou vynikající.
    Recept na JEDNIČKU.

    26.01.2012 12:29:51

  • Alis Salis
    Alis Salis

    Vyborne!

    21.01.2012 17:30:29

  • simkova55
    simkova55

    domácí rohlíky a housky

    mám dotaz,co se stane když místo hladké mouky použiju mouku žitnou máme rádi zdravé tmavé pečivo. Děkuji

    18.01.2012 20:13:08

    • noa
      noa

      použití žitné mouky.

      Moje zkušenost je taková, že když přidám žitnou moukum, tak rohlík chutná víc dalamánkově. Dávala jsem ale nejvíce do poměru 1díl žitné a dva pšeničné. Má to chlebovější chuť.

      21.01.2012 18:33:51

  • Lucie
    Lucie

    Obzvláště vypečené houstičky :-)

    Místo klasického droždí jsem dala dvě lžičky sušeného a ještě navíc jsem přidala trochu tymiánu, jedno vejce (tím pádem jsem dala mléka jen 200ml) a těsto už pěkně připravila domácí pekárna-ten nejlepší pomocník. Houstičky jsem nakonec potřela jen vodou - bohatě to stačí - a posypala hrubou solí a kmínem. Děkuji za recept, houstičky neměly chybu!

    11.01.2012 21:23:24

  • elerik
    elerik

    no vyzkoušel jsem to, a musím říct, že lepší rohlík jsem dlouho nejedl. Děkuji velmi za návod a za komentáře, všech diskutujících, kteří mně tím motivovali. Všem, kteří nad tím přemýšlejí doporučuji vyzkoušet to. Překvapilo mně, že to není náročná receptura :)

    09.01.2012 23:16:27

  • marta
    marta

    super rohliky

    Tak dnes jsem poprvé udělala super rohlíčky super

    30.11.2011 18:41:00

  • Majhan
    Majhan

    i ekonomické

    Jak jsem to tak rozpočítala i na náklady to vyjde velice dobře. Za zhruba 20 -30Kč za suroviny uděláte super kvalitní housky v základní ceně méně než poloviční než jsou ty mršinky v obchodech. A víte co do toho dáváte. Asi bude opravdu za chvíli realitou, že se vrátíme k pečení všeho doma. Proč dávat drahé peníze za něco nekvalitního v obchodech?

    10.11.2011 10:33:36

  • Dáša
    Dáša

    Dnes jsem pátrala po nějakém rychlém a hlavně dobrém receptu na rohlíčky. Musím jen říct-klobouk dolů! Naše rodina je příšerně rozežraná a hned tak něco nesní, ale po těchto rohlíčkách se jen zaprášilo. Zítra musím udělat další dávku. Je to snadný a rychlý recept! Super!

    21.10.2011 12:47:14

  • duda
    duda

    dělala jsem je včera chutnali nám uritě už nebudu kupovat dík za recept

    17.10.2011 07:31:35

  • mäsiarka
    mäsiarka

    pečiem ich od minula s pravidelnosťou. Doniesla som ochutnať do roboty a mali úspech, kolegyňa sa navnadila a piekla aj ona. Vyskúšali sme ich aj plniť ja orechovou plnkou a ona lekvárom a makom takže sme ich urobili na sladko a boli jedna báseň. Ja som ich po potrení posypala vanilínovým cukrom a už len boli.....

    13.10.2011 21:04:57

  • kity
    kity

    chtěla jsem se jen zeptat, kolik jich z téhle dávky uděláte? myslím tím housky, děkuji

    10.10.2011 17:25:51

    • konvalinka
      konvalinka

      Květuško omlouvám se za pozdní odpověď. Jelikož už jsem to zapomněla, neboť jsem je dlouho nepekla, dnes jsem je i kvůli Vám upekla a mám jich 8 (housek) střední velikosti. Přidám fotku k receptu, bude to na velkém talíři na ubrousku.

      Hodně úspěchů.

      16.10.2011 15:24:30

  • zdan
    zdan

    Recept je opravdu vynikající. Housky se povedly. Zítra peču znovu.

    07.10.2011 18:00:23

  • mäsiarka
    mäsiarka

    dobručké

    05.10.2011 20:48:55

  • eva
    eva

    urobila som ich včera a "padli za vlasť" ihneď, takže zajtra sa pečú znova a z dvojitej dávky aby sa ušlo aj mužíčkovi. Nech žije a prekvitá moderná technika - kuchynský robot, ktorý cesto pekne vymiesil a ja som už dorobila ostatné - samozrejme tú menej namáhavú robotu.

    05.10.2011 20:39:28

  • cassie
    cassie

    Dobrý večer, tak jsem udělala rohlíky jen tak bez ničeho protože děti jsou roz......é. A musím říct že jsem ještě tak dobré rohlíky nikdy v životě nejedla, a my jsme navíc itálii a tady se nám o rohlíkách jen může zdát. Já upekla zatím jen polovinu těsta, tu druhou jsem dala do sáčku a do lednice na zítra tak jsem zvědavá co z toho bude ted v lednici je těsto naběhlé tak snad tak vydrží až do zítřka. Ještě jednou mooooc děkujeme.

    04.10.2011 22:37:12

  • asulicek
    asulicek

    Vypádá to moc dobře, dávám do kuchařky a až někdy dojde pečivo z krámu, upeču tohle xD

    18.09.2011 11:25:58

  • Panenka
    Panenka

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    03.08.2011 20:26:03

  • stanislavzizka
    stanislavzizka

    Dneska jsem pekl rohlíčky a je to luxus papání. přítelkyně mi hned snědla 4 najednou.. Všem doporučuji. Úžasné.

    18.06.2011 17:43:35

  • 1999lukas9
    1999lukas9

    od tedka už nikdy nebudu kupovat rohliky a housky

    13.05.2011 15:27:07

  • wiki&
    wiki&

    jak u tohodle receptu, tak u jinýho jsem měl ty housky takový hutný. Byly sice měkký a chutný, ale na omak se tvářily tvrdě, nevíte někdo kde bych mohl dělat chybu?

    10.05.2011 16:10:41

    • bublina76
      bublina76

      Re: rohliky

      Já jsem nikdy nedokázala udělat takové dobré rohlíky jako moje sousedka babička a tak jsem k ní zašla na školení a fígl byl v tom že ona narozdíl odemne mouku opravdu prosívala a těsto zadělávala obyčejným mixérém do kterého jen napíchla ty hnětací metly. Těsto je pak krásně vláčné a heboučké jak děstská prdelka.VAŘEČKOU TO NIKDY NEBYLO ONO Jo a ještě jeden fígl ale ten už je ode mne než začnu zadělávat jakékoliv kynuté těsto tak si předehřeju troubu na 50 stupňů a jakmile se nahřeje tak ji vypnu a dám do ní mísu s prosátou moukou a kvasnicema na vzejití kvásku a pak po zadělání těsta to tam dám dám zpátky kynout a to budete koukat jak rychhle bude těsto nahoře . HLAVNĚ NEZAPOMENOUT TU TROUBU VYPNOUT.
      Přeju hodně úspěchú v pečení KAtka

      11.10.2011 14:42:40

  • janca.mazlik
    janca.mazlik

    Houstičky jsou vynikající,moc jsme si je oblíbili......dělám je každou chvíli.:o)....Díky

    25.03.2011 11:55:10

  • katushka
    katushka

    dobrota!

    23.01.2011 21:27:54

  • alleksis
    alleksis

    Houstíčky jsou vynikající,díky moc..

    18.12.2010 16:21:08

  • Gatear
    Gatear

    copak tomu řeknou doma :-))

    díky moc za tento recept, mam nohu v sádře, a tak jsem si řekla, nač kupovat rohlíky - housky zkusím to :-), krásná barva (vytáhla jsem je fakt na poslední chviličku - to ta noha :-))) ) dobré, křupavé a musím říct, že i rychlé a snadné, díky moc .... jen jsem trochu udělala změnu, hned jak jsem těsto vypracovala, tak jsem udělala houstičky a šup na plech, jen nechala nakynout, potřela žloutkem nasypala sůl a sýr a ted už jen očekávám pochvalu :-)))) díky moc fakt se povedly

    05.05.2010 13:46:56

  • noa
    noa

    domácí rohlíky

    luxusní recept.. do rohlíku jsem zavinula ještě sýr- doporučuji

    06.04.2010 22:28:25

  • any
    any

    Supr recept, dik za nej! Jen se mi vice osvecilo nechat testo cca 45 minut vykynout, pote zaplest housky, ty nechat vykynout jen kratce a sup do trouby. Prvni pokus delany presne podle navodu moc dobre nedopadl:-)

    15.05.2009 17:55:43

  • Ivety
    Ivety

    při počtu rodinných příslušníků u nás je všechno dobré...díky za recept,jen doufám,že nebude až tak dobrý,abych jej nemusela použít každý druhý den

    09.08.2006 15:11:22

  • bobo
    bobo

    Kolik dát másla? díky.

    08.08.2006 20:50:48

  • doktor
    doktor

    Dělám si něco podobné.Sezam oceňuji,mák-nevím,to radši ve štrůdlu.Je to moje chuť,respektuji chuť každého. Jsem rád,že jsme alespoň takhle v kontaktu. Ahoj.

    08.08.2006 06:03:49

    • Jana Konvalinková
      Jana Konvalinková

      Já odpovídala na všechny maily, jen mně odpovědi nepřišly.... Jinak já mám pečivo ráda sypané mákem i sezamem, za to ve štrůdlu si mák představit neumím. Tam spíš jablíčka a ořechy.

      08.08.2006 08:25:00

Nalezeno receptů: 103

Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky a housky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.