reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí rohlíky a housky

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí rohlíky a housky

    Celkový počet komentářů: 103
    • LAIK
      LAIK

      UMĚLÉ TUKY?

      O JAKÝCH UMĚLÝCH TUCÍCH MLUVÍTE? ŽÁDNÉ UMĚLÉ TUKY NEJSOU. JSOU JEN ZTUŽENÉ ROSTLINNÉ OLEJE A TUKY. A POKUD VÍM ROSTLINNÉ TUKY JSOU ZDRAVĚJŠÍ. KROMĚ PALMOVÉHO.

      02.12.2012 21:17:52

    • Kat
      Kat

      Potrebuji poradit,

      tak jsem zkusila tento recept, housky jsou chutove vyborne, jen jsou kapku placate, cim to je a co delat abych priste nemela opet placky. :(

      27.07.2012 20:32:12

      • Jája
        Jája

        Já když peču z hladké mouky, dávám olej, 1 dcl určitě, půl kostky droždí, 250 ml vlažného mléka. Nebo 400 g hladké a 100 g polohrubé mouky, když necháte těsto dobře vykynout a potom i ty housky na plechu, potřít vajíčkem, sypát mákem a dát péci asi 180 -200 °C, tak se vám zaručeně povedou. Na droždí nesmí přijít horké mléko, nebo přímo z lednice, foto mých housek zde mám, pletu je z jednoho válečku. Dejte vědět, jestli se povedly. :-))

        29.07.2012 10:19:59


      • Evelyn
        Evelyn

        Re: Potrebuji poradit,

        To je jednoduchý, nechat pořádně vykynout. V teple. Kynuté těsto nerado nastydne. Pokud doma nemáte teplo, tak je dobrý na chvíli zahřát troubu, aby byla vlahá, a strčit to přikryté utěrkou kynout tam. Plechem s rohlíky zacházet opatrně, netlouct s ním, mechanické otřesy taky nesvědčí. Pak vyndat z trouby, troubu pořádně předehřát a teprve pak dát upéct.

        Pokud nic z toho nepomohlo, byla chyba v kvasnicích, třeba byly špatné?

        01.12.2012 23:28:25


    Nalezeno receptů: 103

    Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky a housky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.