reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí rohlíky a housky

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Postup přípravy

Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí rohlíky a housky

    Celkový počet komentářů: 104
    • Pehakucharka
      Pehakucharka

      Piekla som dnes po dlhšej dobe a su teda omnoho lepšie ako naposledy.... fakt sa podarili - pridala som tam teda ešte trochu oleja :). Príde mi že su nadýchanejšie....
      Akurát nabudúce pridám trošičku viac soli...ale to je asi názor chutí...

      20.06.2012 12:56:10

    • Pehakucharka
      Pehakucharka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.06.2012 12:55:11

    • tissue
      tissue

      peču doma pečivo stále a co se tuku týče,peču i bez něj....jsou housky tukové a i bez něj jsou dobré..mám vyzkoušeno hodně druhů

      13.06.2012 06:59:00


    • nikoleett
      nikoleett

      Musím moc poděkovat za tento recept!!!3dny jsem se trápila s pečením rohlíků a housek z jiných receptů a všechno dopadlo katastrofálně.Vzdávala jsem naději v to,že bych našla recept,který by stál opravdu za to.Když jsem včera narazila na tento recept,rozhodla jsem se,že to ještě naposledy zkusím.Ráno jsem si zadělala na těsto pouze z poloviční dávky,aby mi pak nebylo tak líto surovin,v případě,že bych opět pečivo vyhazovala.Teď jsem housky dopekla a padám úžasem,jsou dokonalé!!!Opravdu moc děkuji.

      12.06.2012 12:23:38

    • Petra
      Petra

      Chtěla jsem se zeptat mám dát normální máslo (třeba Jihočeské) nebo můžu použít Heru?Chtěla bych je dělat teď o víkendu :-)

      08.03.2012 19:38:04

      • Jája
        Jája

        Toho másla se mě zdá docela málo, já tam přidám třeba 2 lžíce oleje a než budu rohlíky rolovat, tak je potřu rozpuštěným máslem, to jsou potom výborné loupáčky.

        09.03.2012 11:50:49

      • Jája
        Jája

        Rohlíky dle tohoto receptu nic moc, strašně málo tuku do těsta, už je takto nebudu dělat......znám lepší....

        16.03.2012 22:40:25


    Nalezeno receptů: 104

    Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky a housky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.