reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí rohlíky a housky

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Z mléka, droždí, cukru si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Z toho hned vypracujeme rohlíky nebo housky, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 až 40 minut kynout.

Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí rohlíky a housky

    Celkový počet komentářů: 104
    • Sunny
      Sunny

      Dneska jsem dle tohoto receptu pekla již po druhé a můj taťka nebo moje mamka podle tohoto receptu pekli též a vždycky to dopadlo výborně... Většinou si recepty nepředělávám a tenhle je výborný tak jak je... jen jsem dala dvojnásobek másla, původně omylem, ale teď už to tak peču pořád... jsou nadýchané a prostě výborné... ani v pekárně takhle dobré houstičky nekoupím. Díky moc za inspiraci a jen houšť takových super receptíků :-)

      30.11.2012 12:28:02

    • Ajka
      Ajka

      Děkuji za skvělý recept.Povedli se hned na první pokus.Fotografii přdávám.

      28.11.2012 14:46:39

    • La Magora
      La Magora

      Parádní recept, takto vypadají rohlíčky podle něj pečené http://jpeg.cz/obrazek/gPy

      27.10.2012 13:08:16


    • Max
      Max

      S absolutne zadnyma zkusenostma s jakymkoliv kynutym těstem jsem se hecnul a sel to zkusit udelat. Dal jsem tam vic soli a misto masla olivovy olej nejak proste vod oka. Posypano trosku hrubou soli a kminem (priste dam sezam). Z vysledku jsem si sedl na zadek :-) Lepsi rohliky jsem snad jeste nejedl. Prisel jeste zrovna kamarad, tak jsem mu nabidl at to zkusi a hned 3 zmizely :-D Super jednoduchy recept a vysledek.

      07.10.2012 20:46:10

    • lucizema
      lucizema

      Druhý den?

      Chtěla bych se zeptat, jaké jsou druhý den ? Ráda bych je vzala do práce, ale nejsem si jistá, jestli by byly ještě pořád dobré.

      15.09.2012 20:19:02

      • Jája
        Jája

        Druhý den?

        Dle mého receptu se dají ještě dobře jíst, no ale čerstvé jsou čerstvé, zabalte je do druhého dne třeba do utěrky (čisté) aby případně neoschly. :-))

        16.09.2012 12:45:31


    Nalezeno receptů: 104

    Přidat příspěvek k receptu Domácí rohlíky a housky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.