reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí rajčatové pyré

Urodilo se vám velké množství rajčat a nestíháte je konzumovat? Pak vyzkoušejte velmi snadný recept na rajčatové pyré nebo omáčku, kterou můžete uchovat ve sklenici nebo v mrazáku až do zimy.


  • 4,1

    23×

    4,1 23
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Vyzrálá rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a v kutru nebo mixéru rozmělníme do pěny. Velkou cibuli oloupeme a rozkrájíme.

Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce, pokud nám vadí semínka, použijeme husté sítko. Přidáme rovněž dohladka rozmixovanou cibuli. Směs osolíme, ochutíme česnekem, citronovou šťávou, tymiánem a zprudka přivedeme k varu.

Rajčatové pyré vaříme za občasného míchání 15 minut a ještě horké pyré plníme do čistých a suchých sklenic, které ihned zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Výhodnější je, když pyré rozdělíme na porce do plastových krabiček a uložíme do mrazáku.

Domácí pyré z čerstvých rajčat můžeme využívat během celého roku k přípravě polévek, omáček, gulášů apod., kde chceme mít chuť našich čerstvých rajčat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí rajčatové pyré

    Celkový počet komentářů: 3
    • Vanda
      Vanda

      rajčato-bylinková omáčka

      V kastrolu na oliv.oleji zesklovatím najemno pokrájenou cibulku,přidám drobně krájená rajčata,tymián,oregáno,rozm arýn a dost bazalky,sůl, podle chuti rajčat možno trocho osladit. Vařím cca 1hod. 10min. před dovařením přidám utřený česnek. Pak omáčku přepasíruji přes jemné síto a ještě dám zpět na kamna. Pak ji vřelou dávám do vypařených,horkých skleniček, se šroub.uzávěrem. Nechám na prkně zchladit. Je moc dobrá k masu nebo na těstoviny.

      11.09.2019 19:08:52

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí rajčatové pyré

      Jarko, to je perfektní, děkuji za receptík!
      uloženo :-)

      29.08.2017 08:06:18

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: Komentář k receptu Domácí rajčatové pyré

        Libchen díky :-))

        01.09.2017 10:43:42



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí rajčatové pyré

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.