reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí plněný bůček

Domácí plněný bůček

Přírodní vepřová roláda z libového bůčku plněná krůtím masem. Pokrm podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.


  • 4,6

    120×

    4,5 120
  • 2 hod

  • 24×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Krůtí maso (stehna nebo prsa) omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a v robotu rozmělníme na kaši. Vmícháme vejce, solamyl a strouhanou housku. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Nakonec vmícháme usekanou petrželku a náplň necháme v chladu rozležet.

Pro přípravu receptu je velmi důležitý výběr masa. Budeme potřebovat nízký libový bůček bez kostí. Maso očistíme od kůže a větších částí tuku, které nevyhazujeme. Plát masa rozklepeme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, na kterou naneseme nádivku. Svineme do rolády, spojíme jehlami nebo párátky a pevně omotáme potravinářským provázkem. Povrch rolády osolíme a opepříme.

V pekáči necháme rozškvařit tučné odřezky z bůčku s olejem, na kterém roládu ze všech stran prudce opečeme. Domácí plněný bůček podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v troubě při 200 °C za občasného polévání vlastní šťávou doměkka.

Hotovou plněnou roládu vyjmeme, zbavíme jehel, provázků a uchováme na teple. Z výpeku odstraníme tučné části a přebytečný tuk odebereme. Šťávu lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

Domácí plněný bůček nakrájíme na plátky a podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem. Šťávu můžeme podávat zvlášť v omáčníku. Velice chutným doplňkem k tomuto pokrmu je dušený smetanový špenát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí plněný bůček

    Celkový počet komentářů: 9

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Domácí plněný bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.