reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí plněný bůček

Domácí plněný bůček

Přírodní vepřová roláda z libového bůčku plněná krůtím masem. Pokrm podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky a špenátem.


  • 4,6

    120×

    4,5 120
  • 2 hod

  • 24×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Krůtí maso (stehna nebo prsa) omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a v robotu rozmělníme na kaši. Vmícháme vejce, solamyl a strouhanou housku. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Nakonec vmícháme usekanou petrželku a náplň necháme v chladu rozležet.

Pro přípravu receptu je velmi důležitý výběr masa. Budeme potřebovat nízký libový bůček bez kostí. Maso očistíme od kůže a větších částí tuku, které nevyhazujeme. Plát masa rozklepeme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, na kterou naneseme nádivku. Svineme do rolády, spojíme jehlami nebo párátky a pevně omotáme potravinářským provázkem. Povrch rolády osolíme a opepříme.

V pekáči necháme rozškvařit tučné odřezky z bůčku s olejem, na kterém roládu ze všech stran prudce opečeme. Domácí plněný bůček podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v troubě při 200 °C za občasného polévání vlastní šťávou doměkka.

Hotovou plněnou roládu vyjmeme, zbavíme jehel, provázků a uchováme na teple. Z výpeku odstraníme tučné části a přebytečný tuk odebereme. Šťávu lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

Domácí plněný bůček nakrájíme na plátky a podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem. Šťávu můžeme podávat zvlášť v omáčníku. Velice chutným doplňkem k tomuto pokrmu je dušený smetanový špenát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí plněný bůček

    Celkový počet komentářů: 9

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Domácí plněný bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.