reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí pivní chléb

Recept pro domácí pekárnu, ale z ingrediencí lze upéct chléb i v troubě.


  • 4,6

    56×

    4,5 56

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience.

Do formy postupně přidáváme pivo, nemělo by být příliš studené kvůli kynutí, a vlažnou vodu. V případě, že máme pivo z chladničky, přidáváme vodu horkou, aby po smíchání s pivem byla tekutina vlažná. Okořeníme kmínem a solí, zasypeme moukou. Nakonec přidáme droždí. Sušené droždí lze nahradit čtvrtkou droždí čerstvého. Pokud start pekárny odkládáme, nemělo by přijít do styku s vodou.

Pekárnu si nastavíme na tyto hodnoty: Velikost chleba střední (750g), barva kůrky- podle chuti (já doporučuji tmavou), program základní (3h). Upečeme.

Domácí pivní chléb podáváme podle chuti, lze jej upéct ale i v klasické troubě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí pivní chléb

    Celkový počet komentářů: 13
    • Hana Svobodová
      Hana Svobodová

      Domácí cleba

      Vynikající právě se upekl a mizí rychlostí blesku

      09.03.2020 17:25:13

    • Libuše Chroncová
      Libuše Chroncová

      Komentář k receptu Domácí pivní chléb

      Jaká je orientační cena za jeden bochník, dékuji

      26.01.2014 14:38:54

    • Sona
      Sona

      Komentář k receptu Domácí pivní chléb

      uuužasný chleba.....pekla sem v normální troubě......jednoduchý a opravdu vláčný a dobrý. budeme píct doma častěj

      28.09.2013 11:44:58


      • Eva
        Eva

        Re: Komentář k receptu Domácí pivní chléb

        Jak dlouho jste chleba pekla v normální troubě a na kolik stupňů ? Děkuji

        09.02.2014 16:47:24

    • Jaruš
      Jaruš

      Tento chleba je chutově perfektní jen na nás moc slaný místo dvou lžiček soli dávám jen jednu :))ale jinak super :)

      09.10.2012 01:10:12

    • Jana
      Jana

      Domácí pivní chléb

      Chleba je vynikajicí, je zaděláno na další!

      14.05.2012 09:29:43

    • zuzana
      zuzana

      Za recept děkuji, Co já už za ty roky co mám pec vyzkoušela chlebů , ale tenhle se Staropramenem je na jedničku s hvězdičkou.

      10.12.2011 10:16:52

    • vlastaxy
      vlastaxy

      výborný chléb

      chleba je jednoduchý a opravdu vynikající, lepší jsem z pekárny zatím nejedla. Peče se téměř denně a vydrží vláčný i po 2 dnech /pokud se náhodou nestihne sníst)

      21.10.2011 13:28:33

    • Ewik
      Ewik

      děkují za recept .....chleba je super.........

      09.08.2011 16:22:20

    • lada.cejka
      lada.cejka

      Právě se peče! Použil jsem Gamrinus,tak snad bude dobrý.Má se použít 10tka,nebo 12tka?? Černé nebo světlé??

      15.01.2011 12:07:24


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí pivní chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.