reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí pivní chléb

Recept pro domácí pekárnu, ale z ingrediencí lze upéct chléb i v troubě.


  • 4,6

    55×

    4,5 55

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience.

Do formy postupně přidáváme pivo, nemělo by být příliš studené kvůli kynutí, a vlažnou vodu. V případě, že máme pivo z chladničky, přidáváme vodu horkou, aby po smíchání s pivem byla tekutina vlažná. Okořeníme kmínem a solí, zasypeme moukou. Nakonec přidáme droždí. Sušené droždí lze nahradit čtvrtkou droždí čerstvého. Pokud start pekárny odkládáme, nemělo by přijít do styku s vodou.

Pekárnu si nastavíme na tyto hodnoty: Velikost chleba střední (750g), barva kůrky- podle chuti (já doporučuji tmavou), program základní (3h). Upečeme.

Domácí pivní chléb podáváme podle chuti, lze jej upéct ale i v klasické troubě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí pivní chléb

    Celkový počet komentářů: 12
    • Libuše Chroncová
      Libuše Chroncová

      Komentář k receptu Domácí pivní chléb

      Jaká je orientační cena za jeden bochník, dékuji

      26.01.2014 14:38:54

    • Sona
      Sona

      Komentář k receptu Domácí pivní chléb

      uuužasný chleba.....pekla sem v normální troubě......jednoduchý a opravdu vláčný a dobrý. budeme píct doma častěj

      28.09.2013 11:44:58

      • Eva
        Eva

        Re: Komentář k receptu Domácí pivní chléb

        Jak dlouho jste chleba pekla v normální troubě a na kolik stupňů ? Děkuji

        09.02.2014 16:47:24


    • Jaruš
      Jaruš

      Tento chleba je chutově perfektní jen na nás moc slaný místo dvou lžiček soli dávám jen jednu :))ale jinak super :)

      09.10.2012 01:10:12

    • Jana
      Jana

      Domácí pivní chléb

      Chleba je vynikajicí, je zaděláno na další!

      14.05.2012 09:29:43

    • zuzana
      zuzana

      Za recept děkuji, Co já už za ty roky co mám pec vyzkoušela chlebů , ale tenhle se Staropramenem je na jedničku s hvězdičkou.

      10.12.2011 10:16:52

    • vlastaxy
      vlastaxy

      výborný chléb

      chleba je jednoduchý a opravdu vynikající, lepší jsem z pekárny zatím nejedla. Peče se téměř denně a vydrží vláčný i po 2 dnech /pokud se náhodou nestihne sníst)

      21.10.2011 13:28:33

    • Ewik
      Ewik

      děkují za recept .....chleba je super.........

      09.08.2011 16:22:20

    • lada.cejka
      lada.cejka

      Právě se peče! Použil jsem Gamrinus,tak snad bude dobrý.Má se použít 10tka,nebo 12tka?? Černé nebo světlé??

      15.01.2011 12:07:24

    • mikeš
      mikeš

      Vyzkoušeno. Výborné!!

      08.01.2011 18:06:24


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí pivní chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.