reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí piškotový korpus

Raději než kupovaný, zkuste tento domácí. Recept na něj je jednoduchý a rychlý.


  • 4,4

    101×

    4,4 101
  • 1 hod

  • 13×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Piškotové těsto pečeme na 175 °C asi 45 minut.

Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Pak už s ním pracujeme, jak jsme zvyklí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí piškotový korpus

    Celkový počet komentářů: 11
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Domácí piškotový korpus

      Po 45 minutách pečení dort zůstal uvnitř syrový.Takže po vyjmutí z trouby "spadl".Už nikdy více...

      30.10.2015 15:57:59

    • Jana
      Jana

      Dobrý den, na jak velkou formu je určen tento recept ze 6 vajec? Chystám se dělat dvoupatrový, jeden korpus o velikosti 24 cm a druhý 31 cm... Moc děkuji. Jana

      12.01.2015 11:51:13

      • DastyX
        DastyX

        Pekla jsem ve formě o průměru 22,5cm a vyšel mi do výšky 5cm. Voní nádherně. Už se těším, jak bude chutnat.

        29.01.2016 10:07:59


    • Lucie...
      Lucie...

      Komentář k receptu Domácí piškotový korpus

      Mohu se zeptat? Ten bílek...? Mám ho přimíchat až na konec nebo hned ze začátku? Děkuji:))

      08.11.2014 15:29:57

    • jana
      jana

      Komentář k receptu Domácí piškotový korpus

      Výborný

      29.07.2014 22:51:43

    • jana
      jana

      Komentář k receptu Domácí piškotový korpus

      Výborný

      29.07.2014 22:49:46

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Domácí piškotový korpus

      Vynikající. Dělala jsem třípatrový dort a zbylo mi i na řezy a tak dobrý, vláčný a nadýchaný korpus jsem ještě nejedla, řezy i dort sklidily úspěch. A díky domácím vajíčkům byl i krásně žlutý.

      27.08.2013 10:18:26

    • Věra
      Věra

      Výborný, dělám ho z této dávky na plech pod jahody na tvarohu. Všem moc chutná a olej ho báječně zvláční :)

      20.06.2012 11:57:46

    • aishiteru9
      aishiteru9

      olej tam urcite patri, je to pak vlacnejsi a nevysusene

      27.05.2012 15:06:12

    • JIndry
      JIndry

      piškotový dort

      tento recept není pravý piškotový dort, neboť do piškotového dortu zásadně nepatrí olej. Tento recept je na olejový korpus, který je znám.

      25.09.2008 23:07:46

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí piškotový korpus

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.