Domácí piškotový korpus

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 139946x
Raději než kupovaný, zkuste tento domácí. Je jednoduchý a rychlý.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Ve větší šlehací míse, nejlépe elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky. Do této tuhé pěny přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

Piškotové těsto pečeme na 175 °C asi 45 minut.

Po upečení otevřeme dvířka trouby a teprve asi po 10 minutách vyndáme piškotový korpus z trouby a vyklopíme na mřížku. Pak už s ním pracujeme, jak jsme zvyklí.

máma autor receptu:

Domácí piškotový korpus

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
93 hlasujících
  • Recept Domácí piškotový korpus - Piškotové těsto ve formě připravené k pečení.

Kuchařky obsahující recept Domácí piškotový korpus

Recept se nachází v 259 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí piškotový korpus

Celkový počet komentářů: 10
  • forma Jana 12.01.2015 11:51:13

    Dobrý den, na jak velkou formu je určen tento recept ze 6 vajec? Chystám se dělat dvoupatrový, jeden korpus o velikosti 24 cm a druhý 31 cm... Moc děkuji. Jana

    • Re: forma DastyX 29.01.2016 10:07:59

      Pekla jsem ve formě o průměru 22,5cm a vyšel mi do výšky 5cm. Voní nádherně. Už se těším, jak bude chutnat.

  • Komentář k receptu Domácí piškotový korpus Jana 30.10.2015 15:57:59

    Po 45 minutách pečení dort zůstal uvnitř syrový.Takže po vyjmutí z trouby "spadl".Už nikdy více...

  • Komentář k receptu Domácí piškotový korpus Lucie... 08.11.2014 15:29:57

    Mohu se zeptat? Ten bílek...? Mám ho přimíchat až na konec nebo hned ze začátku? Děkuji:))

  • Komentář k receptu Domácí piškotový korpus jana 29.07.2014 22:51:43

    Výborný

  • Komentář k receptu Domácí piškotový korpus jana 29.07.2014 22:49:46

    Výborný

  • Komentář k receptu Domácí piškotový korpus Eva 27.08.2013 10:18:26

    Vynikající. Dělala jsem třípatrový dort a zbylo mi i na řezy a tak dobrý, vláčný a nadýchaný korpus jsem ještě nejedla, řezy i dort sklidily úspěch. A díky domácím vajíčkům byl i krásně žlutý.

  • Věra 20.06.2012 11:57:46

    Výborný, dělám ho z této dávky na plech pod jahody na tvarohu. Všem moc chutná a olej ho báječně zvláční :)

  • olej 27.05.2012 15:06:12

    olej tam urcite patri, je to pak vlacnejsi a nevysusene

  • piškotový dort 25.09.2008 23:07:46

    tento recept není pravý piškotový dort, neboť do piškotového dortu zásadně nepatrí olej. Tento recept je na olejový korpus, který je znám.

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí piškotový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept