reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí pastrami v sendviči

Domácí pastrami v sendviči

Recept pro majitele domácí udírny na výborné voňavé hovězí pastrami, které nejlépe chutná v chlebových sendvičích s hořčicí, okurkou a majonézou.


  • 3,8

    45×

    3,7 45
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Příprava pastrami je časově náročnější a vyžaduje kvalitní maso. Výsledek však za to stojí. Nejdříve maso naložíme, pak vyudíme a nakonec vaříme v páře.

Naložení masa provedeme následovně: Hovězí hrudí o výšce asi 4 - 5 cm očistíme od nežádoucích šlach a blan (nižší vrstva tuku není na závadu). Připravíme si nálev. Vodu přivedeme k varu a odstavíme z tepla. V horké vodě rozpustíme cukr a Pragandu a následně přidáme rozdrcený pepř a koriandr a ostatní koření. Takto připravený nálev vychladíme na teplotu pod 5 °C (což je důležité) a do něj vložíme maso tak, aby bylo zcela ponořené. Naložené maso zakryjeme a necháme v lednici macerovat asi 5 - 7 dní.

Uzení masa. Maso vyjmeme z nálevu, omyjeme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Maso položíme na mřížku a nezakryté necháme přes noc v ledničce odležet. Druhý den maso obalíme ve směsi čerstvě mletého pepře a koriandru a udíme při teplotě 60 - 70 °C přibližně 3 hodiny. Vyuzené hovězí hrudí necháme vychladnout. Pak je zabalíme do potravinové folie a necháme opět přes noc v lednici odležet.

Vyuzené maso dokončíme vařením v páře. Do papiňáku nalijeme 250 ml vody, vložíme pařáček, na který položíme vyuzené maso a v uzavřeném hrnci vaříme asi 1 hodinu.

Takto připravené hovězí pastrami ihned nakrájíme na plátky a můžeme plnit do sendvičů. Plátek chleba potřeme hořčicí, poklademe vrstvou pastrami a kyselými okurkami a přiklopíme druhým plátkem chleba potřeným vrstvou majonézy. Sendviče si můžeme sestavovat podle vlastní chuti. Výborně chutnají s přídavkem kysaného zelí, nebo i listovým salátem.

Sendviče s pastrami podáváme jako sytou svačinku, ale hodí se i k večeři. Pastrami nejlépe chutná teplé, ale výborné je i za studena.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí pastrami v sendviči

    Celkový počet komentářů: 8
    • Buba
      Buba

      Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

      Kvalitně zkopírovaný (ukradený) recept z webu cuketka.cz aneb chlubení se cizím peřím.

      17.03.2018 23:30:30

      • Michy
        Michy

        Re: Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

        Dobry den,dovolim si nesouhlasit.Autorka receptu ma vlastni fotografii,vlastni text a i suroviny jaou mirne poupravene oproti receptu na Vami zminovanem webu.Pri schvalovani receptu nemame problem s tim,pokud se autor inspiruje jinym receptem,sam ho vyzkousi a preda dal s tim,ze jej doporucuje.Dekuji.

        21.03.2018 20:37:19

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

        Milý Bubo.nebo bubáku.:-) rozhodně Vás chci vyvézt z Vašeho problému, že by tento recept byl zkopírovaný. (děkuji za slovo kvalitně -) Mám ho od svého šéfa, který žil v New Yorku a se kterým jsem ho i připravovala. A pokud jde o recepturu, tak ta bývá u receptů se stejným názvem dosti shodná ... že ..:-))Pokud vám jde o tuto pochoutku a budete chtít si domácí pastrami připravit a neřešit jen autora receptu, tak to vyzkoušejte.

        02.04.2018 18:48:28


    • Jiří Dolínek
      Jiří Dolínek

      Ahoj,
      občas rád kuchtím a chystám se už dlouho na Pastrami.Otázka zní,obvyklá dávka jakékoliv soli je 15-20g na kilo masa.Vy uvádíte 90g na kg masa.Je to správně?
      Dík,Jirka

      14.01.2018 16:23:44

    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

      Výborná pochúťka

      09.12.2017 14:54:33

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

      ahoj @Jarka - P,
      perfektne zvládnutý recept, najznámejší v tureckej kuchyni a v kuchyni amerických Židov, vynikajúco zrozumiteľne spracovaný, prudko jedlé foto, je to úžasná pochúťka!
      niet čo dodať, len 5*
      Srdečne blahoželám :-)

      04.02.2016 08:03:29

    • gummisz
      gummisz

      Samotný sendvič chutná výborně.
      Komu se nechce pastrami vyrábět doma. Může jej sehnat u dobrého řezníka. Někdy pod jménem hovězí šunka.

      03.02.2016 17:57:25


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Domácí pastrami v sendviči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.