reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí pastrami v sendviči

Domácí pastrami v sendviči

Recept pro majitele domácí udírny na výborné voňavé hovězí pastrami, které nejlépe chutná v chlebových sendvičích s hořčicí, okurkou a majonézou.


  • 3,9

    42×

    3,8 42
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle potřeby



Postup přípravy

Příprava pastrami je časově náročnější a vyžaduje kvalitní maso. Výsledek však za to stojí. Nejdříve maso naložíme, pak vyudíme a nakonec vaříme v páře.

Naložení masa provedeme následovně: Hovězí hrudí o výšce asi 4 - 5 cm očistíme od nežádoucích šlach a blan (nižší vrstva tuku není na závadu). Připravíme si nálev. Vodu přivedeme k varu a odstavíme z tepla. V horké vodě rozpustíme cukr a Pragandu a následně přidáme rozdrcený pepř a koriandr a ostatní koření. Takto připravený nálev vychladíme na teplotu pod 5 °C (což je důležité) a do něj vložíme maso tak, aby bylo zcela ponořené. Naložené maso zakryjeme a necháme v lednici macerovat asi 5 - 7 dní.

Uzení masa. Maso vyjmeme z nálevu, omyjeme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Maso položíme na mřížku a nezakryté necháme přes noc v ledničce odležet. Druhý den maso obalíme ve směsi čerstvě mletého pepře a koriandru a udíme při teplotě 60 - 70 °C přibližně 3 hodiny. Vyuzené hovězí hrudí necháme vychladnout. Pak je zabalíme do potravinové folie a necháme opět přes noc v lednici odležet.

Vyuzené maso dokončíme vařením v páře. Do papiňáku nalijeme 250 ml vody, vložíme pařáček, na který položíme vyuzené maso a v uzavřeném hrnci vaříme asi 1 hodinu.

Takto připravené hovězí pastrami ihned nakrájíme na plátky a můžeme plnit do sendvičů. Plátek chleba potřeme hořčicí, poklademe vrstvou pastrami a kyselými okurkami a přiklopíme druhým plátkem chleba potřeným vrstvou majonézy. Sendviče si můžeme sestavovat podle vlastní chuti. Výborně chutnají s přídavkem kysaného zelí, nebo i listovým salátem.

Sendviče s pastrami podáváme jako sytou svačinku, ale hodí se i k večeři. Pastrami nejlépe chutná teplé, ale výborné je i za studena.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí pastrami v sendviči

    Celkový počet komentářů: 8
    • Buba
      Buba

      Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

      Kvalitně zkopírovaný (ukradený) recept z webu cuketka.cz aneb chlubení se cizím peřím.

      17.03.2018 23:30:30

      • Michy
        Michy

        Re: Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

        Dobry den,dovolim si nesouhlasit.Autorka receptu ma vlastni fotografii,vlastni text a i suroviny jaou mirne poupravene oproti receptu na Vami zminovanem webu.Pri schvalovani receptu nemame problem s tim,pokud se autor inspiruje jinym receptem,sam ho vyzkousi a preda dal s tim,ze jej doporucuje.Dekuji.

        21.03.2018 20:37:19

      • Jarka-P
        Jarka-P

        Re: Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

        Milý Bubo.nebo bubáku.:-) rozhodně Vás chci vyvézt z Vašeho problému, že by tento recept byl zkopírovaný. (děkuji za slovo kvalitně -) Mám ho od svého šéfa, který žil v New Yorku a se kterým jsem ho i připravovala. A pokud jde o recepturu, tak ta bývá u receptů se stejným názvem dosti shodná ... že ..:-))Pokud vám jde o tuto pochoutku a budete chtít si domácí pastrami připravit a neřešit jen autora receptu, tak to vyzkoušejte.

        02.04.2018 18:48:28


    • Jiří Dolínek
      Jiří Dolínek

      Ahoj,
      občas rád kuchtím a chystám se už dlouho na Pastrami.Otázka zní,obvyklá dávka jakékoliv soli je 15-20g na kilo masa.Vy uvádíte 90g na kg masa.Je to správně?
      Dík,Jirka

      14.01.2018 16:23:44

    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

      Výborná pochúťka

      09.12.2017 14:54:33

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Domácí pastrami v sendviči

      ahoj @Jarka - P,
      perfektne zvládnutý recept, najznámejší v tureckej kuchyni a v kuchyni amerických Židov, vynikajúco zrozumiteľne spracovaný, prudko jedlé foto, je to úžasná pochúťka!
      niet čo dodať, len 5*
      Srdečne blahoželám :-)

      04.02.2016 08:03:29

    • gummisz
      gummisz

      Samotný sendvič chutná výborně.
      Komu se nechce pastrami vyrábět doma. Může jej sehnat u dobrého řezníka. Někdy pod jménem hovězí šunka.

      03.02.2016 17:57:25

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Domácí pastrami v sendviči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.