reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Domácí paštika

Zkuste si doma připravit paštiku bez konzervantů a zahušťovadel.


  • 4,0

    31×

    4 31
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Játra (mohou být i kuřecí nebo mix) nakrájíme na větší kousky, slaninu (ne anglickou, to by chutnalo po uzeninách) na menší kousky, cibuli nahrubo. Pak vše restujeme, až jsou játra téměř měkká. Nesolíme je, jinak játra ztvrdnou!

Pak vše dvakrát pomeleme. Jednou nestačí, paštika by byla hrubá. Po umletí přidáme celá vejce, vývar a zahustíme strouhankou tak, aby paštika nebyla tuhá, ale ani ne řídká, Domácí paštiku ochutíme solí, pepřem a tymiánem, můžeme nahradit provensálským kořením. S tymiánem pozor, vařením ještě zesílí chuť. Soli tolik, abychom mírně přesolili, pečením se sůl "vytáhne".

Paštiku dáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme v troubě asi 45 minut. Můžeme péci i v domácí pekárně. Domácí paštiku necháme vychladnout do druhého dne, aby se chutě prolnuly.

Domácí paštiku doporučuji dělat i z poloviční dávky, i tak jí je hodně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 2

    • bobeška
      bobeška

      Pima recept, určitě vyskouším, mohla bych paštiku místo mletí rozmixovat ? Máš s tím skušenost ? Bobeška

      11.07.2009 20:06:44


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.