reklama
hledat uživatel
       

Domácí paštika

Zkuste si doma připravit paštiku bez konzervantů a zahušťovadel.


  • 4,0

    30×

    3,9 30
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Játra (mohou být i kuřecí nebo mix) nakrájíme na větší kousky, slaninu (ne anglickou, to by chutnalo po uzeninách) na menší kousky, cibuli nahrubo. Pak vše restujeme, až jsou játra téměř měkká. Nesolíme je, jinak játra ztvrdnou!

Pak vše dvakrát pomeleme. Jednou nestačí, paštika by byla hrubá. Po umletí přidáme celá vejce, vývar a zahustíme strouhankou tak, aby paštika nebyla tuhá, ale ani ne řídká, Domácí paštiku ochutíme solí, pepřem a tymiánem, můžeme nahradit provensálským kořením. S tymiánem pozor, vařením ještě zesílí chuť. Soli tolik, abychom mírně přesolili, pečením se sůl "vytáhne".

Paštiku dáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme v troubě asi 45 minut. Můžeme péci i v domácí pekárně. Domácí paštiku necháme vychladnout do druhého dne, aby se chutě prolnuly.

Domácí paštiku doporučuji dělat i z poloviční dávky, i tak jí je hodně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika

    Celkový počet komentářů: 2

    • bobeška
      bobeška

      Pima recept, určitě vyskouším, mohla bych paštiku místo mletí rozmixovat ? Máš s tím skušenost ? Bobeška

      11.07.2009 20:06:44


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.