reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika ze sleziny

Tahle paštika je v naší rodině oblíbená již řadu generací. Chutná výborně, je výživná a patřívala k oněm levným jídlům, oblíbeným ve vícečlenných rodinách.


  • 3,8

    16×

    3,7 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Vepřovou slezinu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do většího kastrolu dáme cca 200 g sádla a nahrubo nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nakrájenou slezinu, sůl a bez přidání vody dusíme po pokličkou a za občasného míchání ve vlastní šťávě. Asi po půl hodině slezina pustí šťávu a je dostatečně měkká.

Na masovém mlýnku pak slezinu i s cibulí umeleme a vrátíme zpět do kastrolu se šťávou. Nyní přidáme zbytek sádla a za stálého míchání je rozpouštíme v umleté slezině. Jakmile je sádlo rozpuštěno, ještě chvíli povaříme na mírném ohni. Přidáme sladkou papriku a trochu mléka na zjemnění. Povaříme ještě asi 5 minut a odstavíme.

Ještě horkou paštiku přelijeme do menších nádob, např. kameniny, keramiky nebo také do uzavíratelných plastových dóz. Do vychladnutí necháme nádoby s paštikou otevřené, pak zavřeme a uložíme do lednice, kde paštika ztuhne. A potom už jen domácí paštiku ze sleziny baštíme.

S čerstvým chlebem je domácí paštika ze sleziny nejlepší, někteří si namazaný krajíc ještě potřou hořčicí, někteří zase nic.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika ze sleziny

    Celkový počet komentářů: 2

    • Lenka 5251
      Lenka 5251

      Paštika - koření

      No, raději víc, když už se s tím patlám a dosolit se dá vždycky. Horší je to s přesolením. Ta paprika je tam jen pro barvu - jemný nádech. zrovna teď v sobotu jsem ji dělala z devíti kil sleziny a v lednici ji nic chybět nebude....aspoň týden. Nás je doma šest:-) Tak dobrou chuť!

      31.10.2011 19:50:03

    • Samik
      Samik

      Tak teda nevím, ale když pominu, že z takového množství by bylo paštiky pro celé sídliště, tak na 5 kg sleziny a 1,5 kg sádla mi přijde 1 lžička soli a papriky dost málo :-/

      30.10.2011 07:54:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika ze sleziny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.