reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika z kuřecích jater

Recept na oblíbenou krémovou paštiku z kuřecích jater. Základní recept je trochu náročnější na technologický postup, ale výsledek je opravdu výborný.


  • 5,0

    5 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

2774 kJ / 662,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Játra očistíme od blanek, omyjeme a osušíme. Kvalitní máslo rozpustíme a necháme co nejvíce vychladnout tak, aby bylo ještě tekuté. Čerstvý citronový tymián nasekáme najemno. Připravíme si nádobu na vodní lázeň a formičky (nejlépe kameninové), které vytřeme máslem. Troubu předehřejeme na 80 °C.

Do mixeru vložíme játra, vejce, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme v hladkou tekutou hmotu. Pak postupně za stálého míchání (při nižších obrátkách) vmícháme tekuté vychladlé máslo. Dáváme pozor, aby se směs nesrazila. Obě ingredience musí mít stejnou teplotu.

Takto připravenou paštikovou směs vlijeme do předem připravených kameninových, nebo varných porcelánových formiček a vložíme do nádoby se studenou vodou tak, aby její hladina dosahovala asi do 2/3 výše formiček. Potom vše vložíme do předehřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zvolna asi 90 minut. Nádobu s vodní lázní vyjmeme a vše necháme zcela vychladnout. Již studené formičky s paštikou z kuřecích jater vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout.

Domácí paštiku z kuřecích jater podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika z kuřecích jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.