reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.

Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků .

Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.

Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Domácí paštika z kachních jater

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6

Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika z kachních jater

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.