Domácí paštika z kachních jater

35 min | chuťovka | 6 porcí | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 71566x
Domácí paštika vyrobená z restovaných kachních jater, která je vynikající s čerstvým pečivem.
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.

Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků .

Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.

Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.

 HEDUŠ autor receptu:

Domácí paštika z kachních jater

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí paštika z kachních jater

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika z kachních jater
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept