reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika z kachních jater

Domácí paštika vyrobená z restovaných kachních jater, která je vynikající s čerstvým pečivem.


  • 4,8

    35×

    4,7 35
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.

Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků .

Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.

Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika z kachních jater

    Celkový počet komentářů: 6
    • Míša
      Míša

      Urgentní dotaz, kdy vložit kachní játra?

      28.03.2013 12:25:54

    • Maryska
      Maryska

      domácí paštika

      a nejlepší koření do paštik?

      02.03.2013 11:09:20

    • verakl
      verakl

      Upekla jsem libový bůček na cibulce, kachní játra orestovala také na cibulce, ještě teplé vše rozmixovala se zakysanou smetanou. A výsledek skvělý :)

      02.12.2012 18:43:00


    • Zuzu
      Zuzu

      Recept postrádá přidání kachních jater do masy - 20 min na dušení je u jater dlouhá doba ? , za to o vepřovém není zase zmínka v ingrediencích ... ? tak snad si s tím poradím. Heduš pozor při zapisování !! :-) Zuzka

      29.06.2012 21:45:34

    • HEDUŠ
      HEDUŠ

      Paštika z kachních jater

      Vepřové použijeme jakékoliv-bůček pokud chceme aby byla tučná, plecko aby byla dietní. Je to na libovůli kuchařky.

      12.03.2012 07:22:36

    • marie8
      marie8

      Jaké vepřové,bůček?

      11.03.2012 08:02:21


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika z kachních jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.