reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika z kachních jater

Domácí paštika vyrobená z restovaných kachních jater, která je vynikající s čerstvým pečivem.


  • 4,9

    34×

    4,8 34
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.

Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků .

Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.

Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika z kachních jater

    Celkový počet komentářů: 6
    • Míša
      Míša

      Urgentní dotaz, kdy vložit kachní játra?

      28.03.2013 12:25:54

    • Maryska
      Maryska

      domácí paštika

      a nejlepší koření do paštik?

      02.03.2013 11:09:20

    • verakl
      verakl

      Upekla jsem libový bůček na cibulce, kachní játra orestovala také na cibulce, ještě teplé vše rozmixovala se zakysanou smetanou. A výsledek skvělý :)

      02.12.2012 18:43:00


    • Zuzu
      Zuzu

      Recept postrádá přidání kachních jater do masy - 20 min na dušení je u jater dlouhá doba ? , za to o vepřovém není zase zmínka v ingrediencích ... ? tak snad si s tím poradím. Heduš pozor při zapisování !! :-) Zuzka

      29.06.2012 21:45:34

    • HEDUŠ
      HEDUŠ

      Paštika z kachních jater

      Vepřové použijeme jakékoliv-bůček pokud chceme aby byla tučná, plecko aby byla dietní. Je to na libovůli kuchařky.

      12.03.2012 07:22:36

    • marie8
      marie8

      Jaké vepřové,bůček?

      11.03.2012 08:02:21

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika z kachních jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.