reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika v anglické slanině

Recept na netradiční paštiku podle britského receptu. Tuto sekanou paštiku připravujeme pro slavnostní příležitosti jako chuťovku. Recept je náročnější na čas, ale výsledek je perfektní.


  • 4,3

    58×

    4,2 58
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 663 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 653 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 734 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 187 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 603 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Den předem namočená játra v mléce, vyjmeme a rozmixujeme.
Česnek sloupneme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku omyjeme a usekáme.

Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme cibulku. Když cibule zpění, zalijeme ji brandy a portským vínem. Mícháme tak dlouho, dokud se šťáva neodpaří a potom pánev odstavíme.

Masová směs. Mleté vepřové maso ochutíme solí, mletým novým kořením a pepřem. Přidáme usekanou petrželovou nať, rozmixovaná kuřecí játra, podušenou cibuli, česnek, vejce a strouhanku. Vše zpracujeme rukama a necháme odležet v chladu.

Podlouhlou formu na pečení chleba poklademe plátky anglické slaniny tak, aby všechny stěny byly pokryté. Nyní vtlačíme co nejpevněji připravenou masovou směs. Tu opět pokryjeme slaninou, ochutíme tymiánem a poklademe bobkovým listem. Nyní formu důkladně zakryjeme alobalem. Nejvhodnější na toto pečení je samozřejmě "terina" s pokličkou.

Formu s masovou náplní vložíme do většího a hlubšího pekáče s vodou tak, aby hladina vody dosahovala do půlky formy s masem. Nyní vše vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 90 - 100 minut. .

Upečené maso stlačíme za pomoci úzkého prkénka nebo jiného předmětu obaleného v alobalu tak, aby vytekl přebytečný omastek. Prkénko zatížíme třeba konzervami a necháme asi hodinu lisovat. Potom vychladlou formu s upečeným masem vložíme na dva dny do lednice.

Po této době se prolnou všechny chutě a vůně. Domácí paštiku v anglické slanině vyklopíme na tác (prkénko) a krájíme na plátky.

Domácí paštiku v anglické slanině podáváme s nakládanými cibulkami, feferonkami nebo okurkami a čerstvým křupavým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika v anglické slanině

    Celkový počet komentářů: 3
    • Eva
      Eva

      Zkoušela jsem to a fakticky to náročné nebylo. Použila jsem červené portské typu tawny http://www.importum.cz/cs/port ske-vino-messias-tawny-0-75l-1 / , ale asi by to šlo i z bílého, chutnají podobně sladce..

      15.11.2012 19:28:11

    • jadr
      jadr

      Tan tymián přijde až na slaninu?

      28.06.2009 13:53:34

    • Evangelina
      Evangelina

      Musím říct,

      že se mi recept líbí a ani mi nepřipadá nijak náročný na čas nebo pracný. Jdu namočit játra. Dávám za 5*.

      29.07.2008 20:49:36



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika v anglické slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.