reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika v anglické slanině

Recept na netradiční paštiku podle britského receptu. Tuto sekanou paštiku připravujeme pro slavnostní příležitosti jako chuťovku. Recept je náročnější na čas, ale výsledek je perfektní.


  • 4,3

    58×

    4,2 58
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Den předem namočená játra v mléce, vyjmeme a rozmixujeme.
Česnek sloupneme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku omyjeme a usekáme.

Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme cibulku. Když cibule zpění, zalijeme ji brandy a portským vínem. Mícháme tak dlouho, dokud se šťáva neodpaří a potom pánev odstavíme.

Masová směs. Mleté vepřové maso ochutíme solí, mletým novým kořením a pepřem. Přidáme usekanou petrželovou nať, rozmixovaná kuřecí játra, podušenou cibuli, česnek, vejce a strouhanku. Vše zpracujeme rukama a necháme odležet v chladu.

Podlouhlou formu na pečení chleba poklademe plátky anglické slaniny tak, aby všechny stěny byly pokryté. Nyní vtlačíme co nejpevněji připravenou masovou směs. Tu opět pokryjeme slaninou, ochutíme tymiánem a poklademe bobkovým listem. Nyní formu důkladně zakryjeme alobalem. Nejvhodnější na toto pečení je samozřejmě "terina" s pokličkou.

Formu s masovou náplní vložíme do většího a hlubšího pekáče s vodou tak, aby hladina vody dosahovala do půlky formy s masem. Nyní vše vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 90 - 100 minut. .

Upečené maso stlačíme za pomoci úzkého prkénka nebo jiného předmětu obaleného v alobalu tak, aby vytekl přebytečný omastek. Prkénko zatížíme třeba konzervami a necháme asi hodinu lisovat. Potom vychladlou formu s upečeným masem vložíme na dva dny do lednice.

Po této době se prolnou všechny chutě a vůně. Domácí paštiku v anglické slanině vyklopíme na tác (prkénko) a krájíme na plátky.

Domácí paštiku v anglické slanině podáváme s nakládanými cibulkami, feferonkami nebo okurkami a čerstvým křupavým chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí paštika v anglické slanině

    Celkový počet komentářů: 3
    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika v anglické slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.