reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika se šalvějí

Recept na jemnou kořeněnou paštiku z kuřecích jater. Výhoda domácí paštiky spočívá hlavně v tom, že přesně víme, co obsahuje. A nesporným kladem je i to, že si ji můžeme připravit podle své chuti.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 854 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, odstraníme veškeré blanky a nakrájíme na malé kousky. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno.

V pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme nakrájenou šalotku a česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme do pánve nakrájená játra a pokračujeme v restování asi 8 minut, než budou játra měkká.

Směs necháme vychladnout a poté ji spolu s máslem a smetanou rozmixujeme pomocí kuchyňského robota dohladka. Máslo nedáváme do směsi všechno, asi 60 g si ponecháme stranou na závěrečné polití paštiky.

Do směsi přidáme nasekané lístky šalvěje, tymiánu a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Nyní můžeme paštiku protřít sítem. Získáme tak naprosto hladkou směs, ale není to nutné. Pokud máte rádi sušené brusinky nebo ořechy, neváhejte je do paštiky přidat.

V malém kastrůlku rozpustíme zbylé máslo a necháme ho vychladnout.Domácí paštiku se šalvějí rozdělíme do malých mističek nebo necháme v jedné velké a povrch přelijeme rozpuštěným máslem a finálně ozdobíme nakládaným zeleným pepřem. Paštiku uložíme do chladu, aby máslo na povrchu kompletně ztuhlo.

Domácí paštiku se šalvějí můžeme podávat třeba s čerstvou bagetou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika se šalvějí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.