reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí paštika se šalvějí

Recept na jemnou kořeněnou paštiku z kuřecích jater. Výhoda domácí paštiky spočívá hlavně v tom, že přesně víme, co obsahuje. A nesporným kladem je i to, že si ji můžeme připravit podle své chuti.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, odstraníme veškeré blanky a nakrájíme na malé kousky. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno.

V pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme nakrájenou šalotku a česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme do pánve nakrájená játra a pokračujeme v restování asi 8 minut, než budou játra měkká.

Směs necháme vychladnout a poté ji spolu s máslem a smetanou rozmixujeme pomocí kuchyňského robota dohladka. Máslo nedáváme do směsi všechno, asi 60 g si ponecháme stranou na závěrečné polití paštiky.

Do směsi přidáme nasekané lístky šalvěje, tymiánu a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Nyní můžeme paštiku protřít sítem. Získáme tak naprosto hladkou směs, ale není to nutné. Pokud máte rádi sušené brusinky nebo ořechy, neváhejte je do paštiky přidat.

V malém kastrůlku rozpustíme zbylé máslo a necháme ho vychladnout.Domácí paštiku se šalvějí rozdělíme do malých mističek nebo necháme v jedné velké a povrch přelijeme rozpuštěným máslem a finálně ozdobíme nakládaným zeleným pepřem. Paštiku uložíme do chladu, aby máslo na povrchu kompletně ztuhlo.

Domácí paštiku se šalvějí můžeme podávat třeba s čerstvou bagetou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí paštika se šalvějí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.