reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí omáčka na pizzu

Recept, jak jednoduše vyrobit výbornou omáčku na pizzu a také základ pro rajskou polévku či boloňské špagety.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Rajčata oloupeme a zbavíme zeleného zbytku stonku a jadérek. Je to asi to nejotravnější na tomto receptu, ale když to neuděláme, bude omáčka moc kyselá. Rajčata oloupeme tak, že si je nařízneme na vršku do kříže (ne moc do hloubky, jen na povrchu) a přelijeme aspoň litrem vroucí vody. Rajčata ihned ochladíme, ať se nám nevaří, poté rajčata oloupeme. Půjde to samo. Jadérka vydlabeme pomocí prstů, popřípadě malé lžičky, pak je nakrájíme na malé kousky.

Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Česnek můžeme nastrouhat, ale lze ho jen nakrájet nadrobno.

Rozehřejeme olej a orestujeme všechny ingredience. Přitom směs osolíme a přidáme bylinky. Bylinky můžou být čerstvé i sušené. Dusíme, dokud všechno nezměkne až na kaši. Potom můžeme směs pasírovat, ale klidně i rozmixovat tyčovým mixérem. Doporučuji rozmixovat, chuť omáčky na pizzu je pak silnější.

Domácí omáčku na pizzu požíváme podle potřeby na přípravu pizz, rajské polévky nebo boloňských špaget. Omáčku můžeme uchovat v lednici až týden a vystačí nám asi na 8 kulatých pizz.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí omáčka na pizzu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.