reklama
hledat uživatel
       

Domácí müsli

Hromada zdravého, výborného a domácího müsli.


  • 3,3

    119×

    3,2 119
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ořechy nasekáme najemno nebo nahrubo, jak máme rádi.

Vločky nasypeme na vyšší plech. Promícháme je s ořechy, kokosem, cukrem, medem a salkem. Pak plech s müsli vložíme na 90 minut zapékat do trouby na 150 °C. Během zapékání müsli občas promícháme.

Asi 15 minut před koncem přisypeme rozinky a čokoládu na vaření. Tu můžeme nastrouhat nahrubo nebo nasekat. Zapečené müsli vytáhneme a necháme vychladnout.

Vychladlé müsli rozdrobíme a můžeme se do něj pustit. Podle vlastní fantazie můžeme přidat další suroviny "co dům dá" jako lísková jádra, sušené meruňky a další. Toto müsli je vynikající, je ho opravdu hodně, takže i dlouho vydrží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí müsli

    Celkový počet komentářů: 13
    • Marketa
      Marketa

      Komentář k receptu Domácí müsli

      Ja delam musli jen na panvicce, oprazim vlocky pridam trosku masla, nakrajene susene ovoce a orisky a dve lzicky medu. Je sladke diky medu a ovoci, krupave a me osobne moc chutna.

      08.10.2014 07:31:31

    • LucLuc
      LucLuc

      Pěkný recept, ale dost mě tam štve to salko. Má někdo nějaký nápad, čím ho nahradit, abych nebyla po pár dnech konzumování tohoto zázraku jako tuská koule? :D Děkuji

      19.07.2014 08:51:49

    • Dema
      Dema

      Komentář k receptu Domácí müsli

      Můžu vynechat salko?

      24.05.2014 15:49:31


    • Zuzka
      Zuzka

      Je to luxusní kalorická bomba. Ale dělám to dětem místo sladkosti, přece jen je to o malinko zdravější než bonbóny :-). Jenom ta teplota je fakt vysoká, pekla jsem v horkovzdušné troubě na 130. Promíchávat každých 15-20 minut.

      02.12.2013 19:56:28

    • Vefka
      Vefka

      Toto musli je dobré a vím, co tam mám. Díky Salku je poměrně sladké.

      24.06.2012 10:00:12

    • Karolína
      Karolína

      Dobrý den, nechci nikomu kazit iluze, verim, ze tento recept bude mnohym lidem chutnat, jedina vada na krase je fakt, ze je snad vsechno jen ne ZDRAVY a nutricne VHODNOU SNIDANI.

      25.01.2012 09:31:31

    • BLISBY
      BLISBY

      Ahoj, zkoušela jsem tento recept, je opravdu vynikající.. jen nevím zda jsem neudělala při pečení chybu - vysoká teplota nebo dlouhá doba - nebo jsem málo promíchávála - nevím - musli je totiž opravdu HODNĚ tvrdé a rukou mě rozdrobit nejde.. Manžel říkal že mě na to pujčí zbíječku.. Ale jinak chuťově opravdu moc dobré

      17.05.2011 07:20:26

    • fida
      fida

      Nevím co je zdravého na tomto receptu přímo přecpaného jednoduchým cukrek ( salko, cukr, čokoláda na vaření). Pokud se použije nedoslazované sušené ovoce ( rozinky, švestky), tak to bude dostatečně sladké a pokud to někomu nebude stačit, tak si může přidat zdravý ječný či jiný obilný slad a opravdu se bude jednat o zdravé musli a ne kalorickou bombu tak dobrou akorád pro potencionální zákazníky k zubaři!

      29.10.2010 13:20:49

    • breta
      breta

      příliš vysoká teplota

      Ahoj, z vlastní zkušenosti je 150°C až příliš - v takovém případě se mi musli začalo zanedlouho připékat a musel jsem ho promíchávat pomalu každých 5 minut, proto bych volil spíše nižší teplotu.

      09.02.2009 18:55:55

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí müsli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.