reklama
hledat uživatel
       

Domácí medovník

Další z variant, jak si doma připravit vynikající moučník.


  • 3,7

    295×

    3,6 295
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobení

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Neotevřenou plechovku slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a dvě hodiny vaříme. Vystydlé karamelové mléko vyšleháme pomocí šlehače s máslem do hladkého krému.

Během vaření si připravíme těsto a upečeme.

Do většího kastrolu nalijeme vodu a dáme na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přivedeme do varu. Do misky dáme Heru a necháme ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, a jedlou sodu. Nakonec vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud těsto nebude mít tmavě medovou barvu.

Předehřejeme troubu na 175°C.

Podle dortové formy vystříháme z pečícího papíru kola, na které z těsta pomocí potravinové fólie rozválíme pět tenkých plátů. Těsto by mělo kružnici o kus přesahovat. Pečeme 5 až 7 minut dozlatova.

Opět použijeme dortovou formu a upečené pláty ořežeme. Odřezky rozdrtíme v hmoždíři a odložíme stranou.

Dort sestavíme potíráním jednotlivých upečených medových plátů karamelovým krémem a skládáním na sebe. Potřeme i vrchní plát a celý obvod dortu.

Jemnou drť z odřezků smícháme se sekanými vlašskými ořechy a dort směsí posypeme a obalíme.

Dáme na chladné a tmavé místo odležet, klidně dva až tři dny.

U nás ještě jednotlivé porce medovníku zdobíme čokoládovým topikem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí medovník

    Celkový počet komentářů: 29
    • watzlikova
      watzlikova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      16.03.2018 19:10:11

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Domácí medovník

      Včera jsem dělala podle Vašeho receptu a vůbec nechutná jak medovník, je strašně sladký. Jsem zklamaná.

      01.03.2015 07:26:19

    • Petra
      Petra

      dort je luxusni

      Dobrý den, dnes jsem pekla dort podle vašeho receptu . Je levný a strašně jednoduchý... Těsto chutná vážně, jak pravý kupovaný medo... Už se těším až ho ochutnáme. Teď tuhne v lednici.. Jo a ten kdo říka, že není dobrý, že se nepovedl atd.. Tak ho bud vůbec nepekl a nebo jen schválně kritizuje...

      Děkuji za dost dobrý recept...

      Budu jen doporučovat.

      Petra.

      02.02.2014 16:34:36


    • Petra
      Petra

      Díky za recept, medovník je super a všichni mě otravují ať ho zase udělám :-D Co se válení těsta týče, vždy si těsto naleju na pečící papír a přikryju ho silnější potravinářskou folií a těsto se válí jedna radost. Folie jde dobře sloupnout a pak už to stačí dát jen na plech a do trouby s tím. Jediné co se mi pořád nedaří je, že mi to těsto nijak neztmavne po přidání mouky :-( Asi dělám něco špatně. Ale to je jen detail. A nechápu komentáře typu, medovník je moc sladký. To je jako říct, že slaneček je moc slaný

      06.12.2012 12:53:45

    • jani
      jani

      tučný a sladký

      ...no milá Lindy....Aneta.....linda
      medovník tento je opravdu hódně sladký a hódně tučný ,můj je dost sladký a to má jen 140g cukru na 500g mouky a tuku 80g. Ale taky mám recepty na roztírané i vyvalované těsto, tučnější a mnénětučné.....JEN JE ASI DOBRÉ UVÁDĚT V RECEPTU VŽDY JESTLI SE TĚSTO ROZTÍRÁ ANEBO VYVÁLÍ NA PLECH... tady se píše že vyválí, tak nevím.......................

      29.06.2012 07:42:07

      • Lenka
        Lenka

        Re: tučný a sladký

        Dobrý den Jani.
        Mohla byste napsat ten recept na roztírané těsto? Zkoušela jsem několikrát z váleného těsta a vždy mi z toho vyšla tuhá placka. Sice se to rozleželo, ale nebylo to nadýchané těsto.
        Děkuji.

        09.08.2012 10:31:48

    • Martin
      Martin

      Musím říct, že jsem měl strach z tohoto receptu, ale pokuď postupujete podle návodu, tak skutečně vytvoříte medovník jako obrázek.

      12.06.2012 22:09:06

    • Lucie
      Lucie

      Rikala jsem si, ze tyto zaporne komentare jsou nesmysl,ale opak je pravdou. Recept je opravdu na nic. Nevim zda zde autorka uvadi komletni informace,ale delala jsem uplne vsechno jak je uvedeno v receptu. Medovnik se mi nepovedl. Zbytecne vyhozene suroviny. Pokud mohu poradit, a nechcete vyhodit drahe suroviny do kose, tak si velmi dobre promyslete zda zkouset recept nebo ne.

      17.05.2012 20:12:38

    • medovník
      medovník

      Medovnik luxusni!!!!Kdo rika ze se spatne vali.Tak jde krasne nalit na dortovou formu a upect.Krem luxusni ja jsem pridala malinko mouckoveho cukru.

      28.04.2012 19:36:10

    • Jana
      Jana

      Tak ted jsem to dopekla.... placky vubec nevybehly!! Nevim kde autorka receptu nafotila tak krasny medovnik, ale z tohoto receptu to teda rozhodne nebylo!

      27.04.2012 07:51:27


    Nalezeno receptů: 29
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.