reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí medová marlenka

Snadný a rychlý recept. Výborný moučník ke kávě. Proč ji kupovat, když si můžeme upéct domácí.


  • 4,0

    4 8
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Celou kostku tuku na pečení nebo másla pomalu rozpustíme v kastrůlku, dáváme pozor na připálení. K rozpuštěnému tuku přidáváme po menších částech moučkový cukr. Důležité je, aby se tuk s cukrem spojil, hodně mícháme. Dohromady musí udělat zlatavou hmotu. Dál přidáme med, jedlou sodu, vejce a hladkou mouku. Z těchto surovin vymícháme těsto.

Nachystáme si tři plechy a vyložíme je pečícím papírem pro lepší odlupování. Připravené těsto stejnoměrně rozlijeme na připravené plechy a opatrně rozetřeme, aby vznikla tenká vrstva. Placky pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C. Pečeme okolo 10 minut. Jakmile začnou okraje hnědnout, ihned vyndáme. Upečené placky necháme vychladnout.

Placky dáme na sebe a ořežeme okraje, aby nám vznikl pěkný tvar. Ořezané okraje použijeme na posypání hotového moučníku.

Salko umícháme spolu s máslem do hladkého krému. Obě suroviny dáme s větším časovým předstihem na stůl, aby měly pokojovou teplotu, jinak by se nám krém mohl srazit. Tímto krémem potíráme medové placky a lepíme k sobě. Nahoře by měla být také vrstva krému. Moučník posypeme rozdrobenými zbytky placek, na jemno nasekanými ořechy a pokapeme rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Domácí medovou marlenku necháme uležet a můžeme se do ní pustit.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí medová marlenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.