reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí mazanec z pekárny

V domácí pekárně připravený mazanec je vhodný nejen pro období velikonočních svátků, ale i pro nedělní snídani.


  • 4,2

    54×

    4,2 54

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Připravíme si suroviny pro zhotovení mazance.

Do nádoby pekárny vkládáme postupně nejprve tekuté ingredience, tedy vlažné mléko, měkké máslo, vejce. Vsypeme polohrubou mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr a nakonec přisypeme droždí.

Zvolíme základní program pekárny s dobou pečení 3 hodiny a 18 minut (příklad pekárny Moulinex). Při zvukovém signálu vsypeme do těsta kandovanou citrusovou kůru a rozinky. Po ukončení programu pečení necháme hotový mazanec asi hodinu v pekárně, aby postupně vystydl. Po vyklopení mazance z formy pekárny vyjmeme ze spodní části mazance mísící zařízení.

Domácí mazanec z pekárny podáváme s dobrým kakaem, lahodným čajem a medem nebo džemem podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí mazanec z pekárny

    Celkový počet komentářů: 9
    • Dalda
      Dalda

      recept jsem si postupne upravil ... cukru dam polovicni množství, mouku davam 250 hladke, 250 polohrube a pridam cca dve lzice rumu.

      01.05.2013 10:14:03

    • bobglass55
      bobglass55

      nezapomente prosim Vas vyndat michaci zarizeni,!!!!! jinak si vylamete na te placce zuby, pokud jete teda nejake mate

      01.04.2013 12:51:33

      • nečzadat
        nečzadat

        Re: ach jooo

        Bohužel pozdě jste poradila.

        05.04.2013 10:22:11


    • Honza
      Honza

      Já si tam připravim akorát kynuté těsto z půl kila mouky. Pak to strčim do formy beránka a peču v normální troubě 5 minut 200°C, pak 25 minut 160°C a potom ještě 20 minut 100°C. Beránek jak vyšitej.

      Akorát nedávám vanilkový cukr, zato másla půlku (125 g) a kůru si ostrouhám z citrónu.

      01.04.2013 08:05:52

    • Alena Poláková
      Alena Poláková

      Peču ten samý,ale dávám jen žloutek pro barvu,jinak v něm vejce nemusí být.Pokud těsto dělám v pekárně a peču pak v troubě,dává se míň mléka,aby bylo těsto tužší.

      01.04.2013 08:05:05

    • Monika
      Monika

      dotaz: jak píšete "základní program pečení" je to u Moulinexu program č.3?

      09.03.2013 15:53:23

    • dominika96
      dominika96

      byl to můj první pokus....a ono se to povedlo..moc děkuji..výborné..mňam

      28.11.2010 23:49:25

    • evabo
      evabo

      prosím jak vypadá 1 kostka vejce 1 lístky rozinky ?? je to 1 ks vejce a 1 balíček rozinek (asi moc).....

      31.05.2010 18:10:34


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Domácí mazanec z pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.