reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí masová konzerva

Praktický recept na přípravu domácí vepřové konzervy.


  • 3,3

    3,2 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a prosolíme kuchyňskou solí. Přidáme černý pepř, mletý kmín a malinko pragandy - řeznická sůl. Maso po ní zůstane růžové.

Vepřové maso dáme do sklenic, nikdy ne plnou sklenici, stačí 3/4. Maso zalijeme vodou tak, aby bylo pod vodou. Zavíčkujeme a vaříme při bodu varu 3 hodiny.

Sklenice necháme vychladnout a druhý den vaření opakujeme opět 3 hodiny. Po zchladnutí uložíme masovou konzervu do chladna a necháme rozležet, čím déle, tím lépe.

Domácí masovou konzervu podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem. Tato konzerva není na rok, ale měsíc vám určitě vydrží, pokud ji nezbaštíte hned. Masová konzerva krásně voní, tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí masová konzerva

    Celkový počet komentářů: 3
    • ota
      ota

      I takhle to de.

      Bez vody maso pustí samo šťávu.Jinak je lepe maso den či dva dát sůl a koření jak je uvedeno v receptu řádně promíchat a promatlat pak nechat den či dva odpočinout šup do sklenic a vařit.

      07.02.2017 11:28:04

    • karel (tecka) kudella
      karel (tecka) kudella

      Zavařuji maso už nějakou dobu, ale nechápu proč se do sklenice dává voda, podle mne je to zbytečné. A maso zavařuji první den na 90 st. 2 hodiny a druhý den hodinu a sklenice vydrží i rok. Pokud se nezepapají..

      04.02.2017 19:05:17

      • Ivan
        Ivan

        Vodu tam dávám že se vytvoří rosol a taky, že kdysi mi to poradila teta.
        Ivan

        06.02.2017 18:37:11



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí masová konzerva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.