
Domácí masová konzerva
Praktický recept na přípravu domácí vepřové konzervy.
-
3,3
7×
-
30 min
-
1×
Praktický recept na přípravu domácí vepřové konzervy.
7×
30 min
1×
1 lžička
1 kg
1 kg
Vepřové maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a prosolíme kuchyňskou solí. Přidáme černý pepř, mletý kmín a malinko pragandy - řeznická sůl. Maso po ní zůstane růžové.
Vepřové maso dáme do sklenic, nikdy ne plnou sklenici, stačí 3/4. Maso zalijeme vodou tak, aby bylo pod vodou. Zavíčkujeme a vaříme při bodu varu 3 hodiny.
Sklenice necháme vychladnout a druhý den vaření opakujeme opět 3 hodiny. Po zchladnutí uložíme masovou konzervu do chladna a necháme rozležet, čím déle, tím lépe.
Domácí masovou konzervu podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem. Tato konzerva není na rok, ale měsíc vám určitě vydrží, pokud ji nezbaštíte hned. Masová konzerva krásně voní, tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.
Bez vody maso pustí samo šťávu.Jinak je lepe maso den či dva dát sůl a koření jak je uvedeno v receptu řádně promíchat a promatlat pak nechat den či dva odpočinout šup do sklenic a vařit.
Zavařuji maso už nějakou dobu, ale nechápu proč se do sklenice dává voda, podle mne je to zbytečné. A maso zavařuji první den na 90 st. 2 hodiny a druhý den hodinu a sklenice vydrží i rok. Pokud se nezepapají..
Vodu tam dávám že se vytvoří rosol a taky, že kdysi mi to poradila teta.
Ivan