reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí masová konzerva

Praktický recept na přípravu domácí vepřové konzervy.


  • 3,3

    3,2 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a prosolíme kuchyňskou solí. Přidáme černý pepř, mletý kmín a malinko pragandy - řeznická sůl. Maso po ní zůstane růžové.

Vepřové maso dáme do sklenic, nikdy ne plnou sklenici, stačí 3/4. Maso zalijeme vodou tak, aby bylo pod vodou. Zavíčkujeme a vaříme při bodu varu 3 hodiny.

Sklenice necháme vychladnout a druhý den vaření opakujeme opět 3 hodiny. Po zchladnutí uložíme masovou konzervu do chladna a necháme rozležet, čím déle, tím lépe.

Domácí masovou konzervu podáváme podle chuti s čerstvým chlebem nebo pečivem. Tato konzerva není na rok, ale měsíc vám určitě vydrží, pokud ji nezbaštíte hned. Masová konzerva krásně voní, tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí masová konzerva

    Celkový počet komentářů: 3
    • ota
      ota

      I takhle to de.

      Bez vody maso pustí samo šťávu.Jinak je lepe maso den či dva dát sůl a koření jak je uvedeno v receptu řádně promíchat a promatlat pak nechat den či dva odpočinout šup do sklenic a vařit.

      07.02.2017 11:28:04

    • karel (tecka) kudella
      karel (tecka) kudella

      Zavařuji maso už nějakou dobu, ale nechápu proč se do sklenice dává voda, podle mne je to zbytečné. A maso zavařuji první den na 90 st. 2 hodiny a druhý den hodinu a sklenice vydrží i rok. Pokud se nezepapají..

      04.02.2017 19:05:17

      • Ivan
        Ivan

        Vodu tam dávám že se vytvoří rosol a taky, že kdysi mi to poradila teta.
        Ivan

        06.02.2017 18:37:11



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí masová konzerva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.