reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí mascarpone

Domácí pokus o mascarpone, na který potřebujeme jen smetanu a citronovou šťávu. Velmi jednoduchý recept.


  • 4,8

    36×

    4,7 36

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

733 kJ / 175,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 002 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

Ve vodní lázni ohřejeme smetanu přesně na 90 °C. Jakmile smetana dosáhne teploty, přidáme citronovou šťávu. Teplotu snížíme na minimum a stále mícháme, dokud citronová šťáva nezačne pracovat. Nevytvoří se žádné hrudky. Směs bude spíše jako hustý krém.

Připravíme si na mísu husté sítko se čtyřmi vrstvami gázy a gázu o mísu přichytneme. Směs přeneseme na gázu, ale v žádném případě ji nemačkáme. Takto směs necháme zcela vychladnout. Po úplném vychlazení směs přikryjeme transparentní folií a necháme alespoň na 24 hodin v lednici.

Domácí mascarpone používáme na sladké krémy, náplně, ale i na slané pokrmy a rizota. Domácí mascarpone spotřebujeme do 3 dnů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí mascarpone

    Celkový počet komentářů: 3
    • kasavice
      kasavice

      nechápu jak ho můžete použít do rizota,a jaká smetana na vaření 10%-12%,nebo 30% ke šlehání?

      25.02.2013 10:43:46

    • alena
      alena

      tak nevím - italové prodávají mascarpone za spousty peněz a zde ho udělá někdo za pár korun? to bych si nechala patentovat. což je ironie, tohle není mascarpone. a navíc je docela kyselá chuť, recept koluje na více webech a již jsem ho zkusila, zkazila smetanu a ztratila čas.

      20.02.2013 09:14:17

      • Ivana
        Ivana

        Milá Aleno a nebude to spíše rukama?

        28.01.2014 15:35:37



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.