reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nad parou rozpustíme máslo, přidáme med, celá vejce, cukr moučka, jedlou sodu a hladkou mouku. Vše spolu nad parou pořádně promícháme. Těsto nebudeme válet, ale rozlévat, proto pokud je příliš husté, přidáme trochu mléka. Potom těsto rozdělíme na tři stejné díly.

Na plech dáme pečící papír (v tomto receptu nevyužívám vymazaného plechu) a rovnoměrně na něj rozlijeme, tedy spíše rozetřeme, jednu část těsta až k okraji, kterou pečeme asi 12 minut na 175 °C. Těsto je hotové, když zhnědne. Okraje mohou i ztmavnout, skoro jako kdyby se připékaly. Takto upečeme všechny pláty těsta.

Pláty těsta necháme na pečícím papíře vychladnout, pak je otočíme. Spodní strana má více bublinek, proto do sebe lépe vsaje krém. Okraje ořežeme cca 2 cm z každé strany. Odřezané kousky dáme do misky, kde je rukou na jemno rozdrtíme. Poslouží nám k ozdobení.

V misce vyšleháme změklé máslo, do kterého postupně přidáváme slazené salko. Vše opět rozdělíme, tentokrát na čtyři díly.

První plát těsta si položíme na desku a rozetřeme první část krému. Postup opakujeme se všemi pláty. Čtvrtý díl rozetřeme na boky. Vršek a boky domácí marlenky posypeme zbytkem rozdrobeného těsta. Navrch nasypeme na jemno nasekané ořechy a na závěr cik cak pokapeme pikaem, do kterého jsme předem přidali trochu vody, aby bylo řidší.

Domácí marlenku necháme ještě 1 - 2 hodiny venku (v ledničce by rychle ztuhla), aby se krém dobře vpil do těsta a můžeme podávat s šálkem kávy nebo čaje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí marlenka

    Celkový počet komentářů: 3
    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Domácí marlenka

      Vyborna doporucuji fakt skvela

      21.04.2019 21:34:30

    • 123456
      123456

      Komentář k receptu Domácí marlenka

      nic moc

      21.01.2019 10:29:15

      • pralinka2
        pralinka2

        Re: Komentář k receptu Domácí marlenka

        jo no marlena z obchodu je lepší

        21.01.2019 10:30:08



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí marlenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.