reklama
hledat uživatel
       

Domácí marcipán

Vytvořte si sami dobrý marcipán.


  • 4,0

    65×

    4 65
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sušené mléko a cukr smícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nám nevznikne tuhé marcipánové těsto. Můžeme přidat potravinářské barvivo a vytvořit tak různé barvy a barevné odstíny.

Vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které chceme, nebo můžeme tvarovat do různých tvarů. Pozor, k válení používáme nepřilnavý povrch a přes těsto dáme fólii, protože těsto lepí a špatně se sundavá z povrchu.

Když nám těsto trochu vyschne a budeme chtít ještě tvarovat, stačí přidat trošku vody. Naopak, když dáme příliš vody, necháme chvíli uležet a těsto nám vyschne. Úplně vyschlé těsto stačí nastrouhat, přidat vodu a můžeme znovu tvarovat.

Tip na marcipánové růže: Vyválíme těsto a vykrájíme kolečka, první kolečko sválíme do ruličky a ostatní lístky přikládáme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí marcipán

    Celkový počet komentářů: 19
    • T.
      T.

      Komentář k receptu Domácí marcipán

      Tohle nemá absolutně nic společného s marcipánem!!! Marcipán je z mandlí. Tohle je nechutná náhražka.

      02.02.2019 20:11:44

    • dolfinbera123
      dolfinbera123

      co to je to je náhražka jak to můžete jíst když se tam nepřidají mandle rozmixované nebo mandlová mouka tak to je nahrážka fůjfůjfůjfůjfůj

      15.11.2015 10:10:48

    • lenka
      lenka

      Komentář k receptu Domácí marcipán

      muže se to obarvit praškovím barvivem? nebo musi tekutym? ( a když se udela marcipan tak muže se dat do mrazaku ?

      26.12.2014 22:13:30


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Domácí marcipán

      marcipán to není,jen rychlá potahovací hmota,je dobré přidat bílek,jsem trefená povoláním,tak mám ráda správné názvy,hezký den všem

      26.10.2014 10:22:42

      • Marie
        Marie

        Re: Komentář k receptu Domácí marcipán

        -souhlasím,jsem taky trefená povoláním.Na netu jsem našla recept na potahovku která je dělaná z bílých marsmelou bonbonů,je to tam i s videoukázkou a od té doby toto používám.Chuťově je super,dobře se z toho tvarují ozdoby a co je hlavní-vyrobená hmota je krásně bílá,v lednici povrch dortu nezvlhne,takže nůžu jen doporučit.

        18.11.2015 06:30:24

    • allisa (tecka) cz
      allisa (tecka) cz

      Komentář k receptu Domácí marcipán

      Parada :) vzhled i chut, jak od kupovaneho marcipanu :) nejlepsi jednoduchy recept, co jsem nasla :) jen at jsem vodu ubirala a pridalavala , jak chtela, tak vyrabet mi z toho porad ruzicky a jine neslo :)

      24.10.2014 20:11:00

    • Danulaaa
      Danulaaa

      Komentář k receptu Domácí marcipán

      Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept na domáci marcipán. Musím říct, že se to povedlo. Přidala jsem taky mandlové aroma. Chutnalo to jako z obchodu, přítel si dokonce myslel, že jsem to normalne koupila v obchodu jako uz hotovy marcipan. Použila jsem na potáhnutí dortu, byl vynikající. No, jediné, na čem musím zapracovat, je tvarování různých postaviček a tak, protože jsem chtěla vyformovat malé letadílko, kedže prítel je modelář, ale nejak jse mi to celé rozpláclo, nedrželo to tvar a myslím že konzistence byla tak akorát, ani moc měkké, ani moc tvrdé, tak nevim, ještě popracuju :) .

      26.03.2014 11:55:52

      • HanaK
        HanaK

        Re: Komentář k receptu Domácí marcipán

        ... :-) ani mě se moje výtvory moc nepodařily, ale zapracuji na tom. Recept funguje a klidně mu budu říkat domácí marcipán.

        23.11.2017 17:50:04

    • majdalenka
      majdalenka

      marcipánové těsto

      milá Alenko, to není blbost, ale nepravý marcipán, lépe řečeno,potahovací hmota.Do pravého marcipánu nepatří nějaké oříšky, ale mandle.Receptů je víc, tady je jeden: 500g krupicového cukru
      200ml vody
      500g oloupaných mandlí
      cukr svaříme s vodou, a necháme vychladnout.
      Mandle povaříme,necháme trochu zchladnout a
      najemno umeleme. Pak vše opatrně třeme, až
      vznikne jemná hmota. Hezký den


      04.04.2011 15:24:46

    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí marcipán

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.