reklama
hledat uživatel
       

Domácí majonéza

Jednoduchá příprava domácí majonézy, která se hodí do salátů, nebo i jako příloha zeleninových jídel.


  • 3,1

    154×

    3 154
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme žloutek se solí, pepřem a na nejvyšší stupeň umixujeme.

Pravidelným pramínkem přiléváme olej do šlehače tak, aby vznikla hladká majonéza. Nakonec přidáme citronovou šťávu.

Majonézu můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Domácí majonézu uchováváme vždy v chladu a neskladujeme ji dlouho.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 2

    • Eva Vorackova
      Eva Vorackova

      Domácí majoneza

      Příprava jednoducha a s výsledkem jsem spokojena.

      16.11.2014 12:29:36

    • Milan Daníček
      Milan Daníček

      Zejtra do toho du

      Chci jen dodat, že na chutnou majonézu není radno používat zelený olivový olej, lisovaný z více-méně nezralých oliv. Má totiž docela štiplavou příchuť, kterou sice někteří oceňují, ale v majonéze a potažmo salátu to přece jen není to pravé ořechové.

      Z chuťového hlediska se mi jeví řecký olej jako nejlepší, a to i přesto, že rozhodně nevyhrál testy časopisu D-test, či jak se to jmenuje. Pro mne je chuť číslo 1.

      23.12.2013 17:48:03


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.