reklama
hledat uživatel
       

Domácí majonéza

Jednoduchá příprava domácí majonézy, která se hodí do salátů, nebo i jako příloha zeleninových jídel.


  • 3,1

    162×

    3,1 162
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme žloutek se solí, pepřem a na nejvyšší stupeň umixujeme.

Pravidelným pramínkem přiléváme olej do šlehače tak, aby vznikla hladká majonéza. Nakonec přidáme citronovou šťávu.

Majonézu můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

Domácí majonézu uchováváme vždy v chladu a neskladujeme ji dlouho.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí majonéza

    Celkový počet komentářů: 3
    • Nela
      Nela

      Komentář k receptu Domácí majonéza

      Tak příště udělám jinou, ten olivový olej není v tom dobrý ��

      24.04.2020 17:44:16

    • Eva Vorackova
      Eva Vorackova

      Domácí majoneza

      Příprava jednoducha a s výsledkem jsem spokojena.

      16.11.2014 12:29:36

    • Milan Daníček
      Milan Daníček

      Zejtra do toho du

      Chci jen dodat, že na chutnou majonézu není radno používat zelený olivový olej, lisovaný z více-méně nezralých oliv. Má totiž docela štiplavou příchuť, kterou sice někteří oceňují, ale v majonéze a potažmo salátu to přece jen není to pravé ořechové.

      Z chuťového hlediska se mi jeví řecký olej jako nejlepší, a to i přesto, že rozhodně nevyhrál testy časopisu D-test, či jak se to jmenuje. Pro mne je chuť číslo 1.

      23.12.2013 17:48:03



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí majonéza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.