reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí majonéza z vařeného vejce

Osvědčený recept na domácí majonézu bez případných zdravotních problémů.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

4579 kJ / 1093,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a důkladně vychladíme. Je dobré, když mají všechny použité suroviny stejně chladnou teplotu.

Do mixéru dáme vejce, mléko, hořčici, ocet, cukr, sůl, pepř a rozmixujeme dohladka. Poté mixér pustíme a slabým proudem přiléváme olej do zhoustnutí omáčky.

Výroba je možná i tyčovým mixérem, ale lepší je klasický s možností horního přilévání oleje. Kdo má majonézu radši jemnější, může použít citronovou šťávu místo octa.

Domácí majonézu z vařeného vejce podáváme k různým pokrmům podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí majonéza z vařeného vejce

    Celkový počet komentářů: 2

    • jíťa
      jíťa

      majonéza mi vyšla řidší

      představovala jsem si ji hustší - udělala jsem něco špatně nebo je to tak dobře ?
      čím ji zahustit ?

      01.04.2016 12:16:00

      • Vefka
        Vefka

        Re: majonéza mi vyšla řidší

        Nedávala jsem mléko a majonéza je super. Dost dobře nechápu, proč tam to mléko je, dala jsem tam vařené žloutky, abych mimo jiné prodloužila trvanlivost.

        06.08.2016 18:55:28


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí majonéza z vařeného vejce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.