Recept na křehké sladké pečivo. Výborná snídaně i svačina!
těsto | |
---|---|
2 špetky | sůl |
70 g | máslo |
1 ks | žloutek |
200 ml | mléko |
50 g | cukr krupice |
20 g | kvasnice |
1 balíček | vanilkový cukr |
400 g | hladká mouka |
na potření | |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
mák |
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí zaděláme kvásek. Po 15 minutách umícháme kvásek s moukou, žloutkem, mlékem, rozehřátým máslem a cukry. Těsto necháme hodinu kynout. Těsto na pomoučněném vále rozdělíme na 10 dílků a necháme dalších 20 minut kynout. Z vykynutých bochánků uválíme placky a vytvarujeme loupáky. Loupáky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Vytvarované loupáky necháme 30 minut kynout. Plech s loupáky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut, pečeme na 180 °C. Domácí loupáky podáváme podle chuti jako snídani, svačinu a k různým svátečním příležitostem.
Milujete pečivo? Výběr redakce nejlépe hodnocených receptů na domácí rohlíky a housky
Recepty na krásně křupavé a nadýchané domácí pečivo, které povýší každou snídani či svačinu na vyšší příčku.
autor Míša22
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena