Domácí lososový krém

30 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 420x
Vyzkoušejte snadný recept na přípravu jemného krému z lososa, který můžeme podávat jako předkrm i chuťovku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Filet z lososa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V napařovacím hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, kuličkami koriandru a citronovou kůrou vaříme asi 3 minuty.

Na připravený vývar položíme pařák s lososem, zakryjeme poklicí a zvolna v páře lososa podusíme doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a v misce rozmělníme vidličkou na kousky, které ochutíme citronovou šťávou a promícháme s jogurtem a majonézou. Losový krém podle chuti osolíme a opepříme a necháme v chladu rozležet.

Domácí lososový krém mažeme na plátky veky, zdobíme plátkem citronu, petrželkou a majonézou a podáváme jako chuťovku. Lososový krém můžeme servírovat v mističkách na listech salátu a podávat s opečeným toastem jako předkrm.

Jarka-P autor receptu:

Domácí lososový krém

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce

Recept Domácí lososový krém byl 23.07.2017 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,9
dobrý recept
22 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí lososový krém

Přidat příspěvek k receptu Domácí lososový krém
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept