reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí listové těsto

Příprava domácího listového těsta není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Jistě je jednodušší těsto zakoupit v supermarketu, ale zkuste i domácí.


  • 4,3

    239×

    4,3 239
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které nakonec spolu spojíme.

Těsto 1: Do prosáté mouky rozdrobíme máslo a řádně prohněteme.

Těsto 2: Odměříme si několik lžic teplé vody, kterou okyselíme lžičkou octa. Prosátou mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto.

Těsto 2 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice.
Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme.

Pak již listové těsto můžeme použít k pečení.

Listová těsta plníme sladkými, zeleninovými nebo masovými nádivkami. Těsto potíráme rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Pečeme v horké předehřáté troubě dorůžova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí listové těsto

    Celkový počet komentářů: 70
    • Katycik
      Katycik

      Komentář k receptu Domácí listové těsto

      Testo se vubec nepovedlo. V druhem teste jsou uvedene 4 lzice vody, a je to zoufale malo! Vodu jsem pridavala jeste extra, a zrejme jeste malo, ale bala jsem se, ze to delam spatne. Testo bylo tuhe, neslo rozvalet, trhalo se. Kdyby tam byvala byla voda navic (ostatni recepty uvadeji az 100ml), bylo by lepsi. Take by bylo dobre zminit, ze maslo je dobre mit vychlazene. Upresnit zpusob zabaleni. Takhle jsem akorat celou nevyvalitelnou, trhajici se kouli testa vyhodila do kose.

      17.10.2020 20:40:50

    • Hana Janošová
      Hana Janošová

      listové těsto

      Toto těsto není vůbec dobré, tvrdé, málo naskočí, dělala jsem kremeše, v tomto těstě je celé vejce a o hodně více mouky do 1. máslového těsta.
      Stratil se mi recept, který jsem dělala poprvé a to se mi těsto moc povedlo,... ale potom jsem si vzpomněla, že tam byly 2 žloutky a do tukového těsta o 15 dkg mouky méně.
      Dát si na to pozor.

      29.05.2020 18:24:01

    • <3
      <3

      Komentář k receptu Domácí listové těsto

      Listové těsto jsem dělala poprvé a podle tohohle receptu se povedlo krásně. Vzhledem k tomu, že jsem měla méně másla, jsem všechno (až na vejce) skrouhla na polovinu, ale poměr nechala stejný. Nevím, čím to může být, ale já s množstvím mouky problém neměla.

      01.02.2019 21:04:58


    • Aenigma
      Aenigma

      Komentář k receptu Domácí listové těsto

      i kdyby kupovany bylo zadarmo, tak clovek by to ani psovi nedal, kdyby si precetl slozeni. ale lenost je proste prilis silna. hnusny polotovary z " taznyho margarinu " - diky, fakt ne. domaci je pracny (ackoli narocky je hlavne casove, prace jako takovy zase moc neda), ale clovek ma jistotu, co si do toho bricha dava. ale coz, rakovina je dneska lecitelna, tak smele kupujme ty hnusy dale!

      21.12.2018 15:30:09

    • Karla
      Karla

      Nedoporucuji

      Kupte si radeji kupovane, stoji par kacek a mate po starostech. Listove testo je piplacka a vubec se nevyplati jej delat doma.

      26.10.2018 11:34:39

    • Zdenka Horáčková
      Zdenka Horáčková

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      08.04.2018 19:55:51

    • milena
      milena

      blbci hnusni

      11.03.2017 17:08:00

    • Linda
      Linda

      Vydrží těsto v ledničce do druhého dne nebo se musí spotřebovat hned?

      Díky,za odpověď

      10.12.2015 10:40:05

      • jana slaninová
        jana slaninová

        250g tuku,500g.hladké mouky a dě dcl.piva. tuk nahrubo nastrouhám do mouky,promíchám a doliji pivo.zpracuji v celek a po hodině v lednici vyvaluji tenčí placky.peču výrobky ve vyhřáté troubě na až dvěste stupňů 10 až 15stupňů.dle tloušťky těsta.výborné.dobrou chu´T.VYDRŽÍ V LEDNICI AŽ TÝDEN.

        04.03.2016 19:36:15


    Nalezeno receptů: 70
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí listové těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.