Domácí listové těsto

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 380084x
Příprava domácího listového těsta není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Jistě je jednodušší těsto zakoupit v supermarketu, ale zkuste i domácí.
Komentáře receptu 64
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které nakonec spolu spojíme.

Těsto 1: Do prosáté mouky rozdrobíme máslo a řádně prohněteme.

Těsto 2: Odměříme si několik lžic teplé vody, kterou okyselíme lžičkou octa. Prosátou mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto.

Těsto 2 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice. Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme.

Pak již listové těsto můžeme použít k pečení.

Listová těsta plníme sladkými, zeleninovými nebo masovými nádivkami. Těsto potíráme rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Pečeme v horké předehřáté troubě dorůžova.

Jarka-P autor receptu:

Domácí listové těsto

Počet přidaných receptů: 1708

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
189 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí listové těsto

Recept se nachází v 400 kuchařkách
Jarka-P
Pečivo slané 33 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Baboš
Moučniky 1672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí listové těsto

Celkový počet komentářů: 10
  • blbci milena 11.03.2017 17:08:00

    blbci hnusni

  • Dotaz Linda 10.12.2015 10:40:05

    Vydrží těsto v ledničce do druhého dne nebo se musí spotřebovat hned?

    Díky,za odpověď

    • Re: Dotaz jana slaninová 04.03.2016 19:36:15

      250g tuku,500g.hladké mouky a dě dcl.piva. tuk nahrubo nastrouhám do mouky,promíchám a doliji pivo.zpracuji v celek a po hodině v lednici vyvaluji tenčí placky.peču výrobky ve vyhřáté troubě na až dvěste stupňů 10 až 15stupňů.dle tloušťky těsta.výborné.dobrou chu´T.VYDRŽÍ V LEDNICI AŽ TÝDEN.

  • Nedoporučuji! Honza 01.02.2016 23:04:05

    Dobrý den. Nepeču poprvé, štrúdl jsem již dělal několikrát, ale vždy z těsta z polotovaru. Ten jsem ale tentokrát vynechal a ve snaze udělat domácí těsto jsem našel tento recept. Už jak se tu píše, je v tom moc mouky! Navíc, když jsem se po tomto neúspěchu koukal do kuchařky, našel jsem, že se to nedělá ze dvou těst, nýbrž z jednoho též překládaného. Takže od tohoto receptu ruce pryč. ;)

  • Komentář k receptu Domácí listové těsto Marta 13.11.2015 22:28:29

    Moc mouky,tvrde a nechutne.

  • pozor ! 04.08.2015 02:53:21

    Holky, postup v orig. receptu je velice nepresny !

    Maslove testo No. 1 musi byt nejprve naprosto ztuhle, nez se bude "balit" do husteho testa No. 2.

    Delka, kterou musi odpocivat testo v lednicce, je ruzna, zalezi na samotne conzistenci testa ! Ja ho napr. nechavam v lednicce skoro 30 min intervaly !

  • Dřina 10.07.2015 17:53:55

    Je to sice na delší čas, ale když se těsto povede tak je lepší než kupované.
    A na to že jsem to zvládla ve 13 letech na první pokus by to měl zvládnout každý :D

  • Domácí listové alach 14.03.2015 09:58:42

    Těsto jsem nedělala, ale zdá se mi, že je tam opravdu hodně mouky.
    Moje těsto:
    1. těsto 150g hl. mouky, 1 máslo 250g
    2. těsto 150g hl. mouky, 1 lžíce octa, sůl, celé vejce, asi 3 lžíce vlaž. vody.

    při pečení neotvírat první 5 min troubu, těsto by mohlo klesnout !!!!! celkem se peče asi 15 min při 180°C

Nalezeno receptů: 64
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí listové těsto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept