reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí listové těsto

Příprava domácího listového těsta není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Jistě je jednodušší těsto zakoupit v supermarketu, ale zkuste i domácí.


  • 4,3

    221×

    4,2 221
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které nakonec spolu spojíme.

Těsto 1: Do prosáté mouky rozdrobíme máslo a řádně prohněteme.

Těsto 2: Odměříme si několik lžic teplé vody, kterou okyselíme lžičkou octa. Prosátou mouku přisolíme, přidáme celé vejce a podle potřeby zředíme ochucenou vlažnou vodou. Řádně prohněteme v hladké těsto.

Těsto 2 na pomoučněném vále rozválíme a zabalíme do něho těsto 1 a vložíme na 15 minut do ledničky. Potom z obou těst vyválíme větší placku, kterou přeložíme na polovinu a tu ještě na čtvrtinu. Tím nám vznikne listové těsto, které zabalíme do ubrousku a vložíme do lednice.
Postup po 15-ti minutách ještě dvakrát zopakujeme.

Pak již listové těsto můžeme použít k pečení.

Listová těsta plníme sladkými, zeleninovými nebo masovými nádivkami. Těsto potíráme rozšlehaným vejcem, aby drželo tvar a lépe lístkovalo.

Pečeme v horké předehřáté troubě dorůžova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí listové těsto

    Celkový počet komentářů: 68
    • <3
      <3

      Komentář k receptu Domácí listové těsto

      Listové těsto jsem dělala poprvé a podle tohohle receptu se povedlo krásně. Vzhledem k tomu, že jsem měla méně másla, jsem všechno (až na vejce) skrouhla na polovinu, ale poměr nechala stejný. Nevím, čím to může být, ale já s množstvím mouky problém neměla.

      01.02.2019 21:04:58

    • Aenigma
      Aenigma

      Komentář k receptu Domácí listové těsto

      i kdyby kupovany bylo zadarmo, tak clovek by to ani psovi nedal, kdyby si precetl slozeni. ale lenost je proste prilis silna. hnusny polotovary z " taznyho margarinu " - diky, fakt ne. domaci je pracny (ackoli narocky je hlavne casove, prace jako takovy zase moc neda), ale clovek ma jistotu, co si do toho bricha dava. ale coz, rakovina je dneska lecitelna, tak smele kupujme ty hnusy dale!

      21.12.2018 15:30:09

    • Karla
      Karla

      Nedoporucuji

      Kupte si radeji kupovane, stoji par kacek a mate po starostech. Listove testo je piplacka a vubec se nevyplati jej delat doma.

      26.10.2018 11:34:39


    • Zdenka Horáčková
      Zdenka Horáčková

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      08.04.2018 19:55:51

    • milena
      milena

      blbci hnusni

      11.03.2017 17:08:00

    • Honza
      Honza

      Nedoporučuji!

      Dobrý den. Nepeču poprvé, štrúdl jsem již dělal několikrát, ale vždy z těsta z polotovaru. Ten jsem ale tentokrát vynechal a ve snaze udělat domácí těsto jsem našel tento recept. Už jak se tu píše, je v tom moc mouky! Navíc, když jsem se po tomto neúspěchu koukal do kuchařky, našel jsem, že se to nedělá ze dvou těst, nýbrž z jednoho též překládaného. Takže od tohoto receptu ruce pryč. ;)

      01.02.2016 23:04:05

      • lumik
        lumik

        Re: Nedoporučuji!

        listové těsto je opravdu ze dvou těst,překládaných a rozvalovaných,jen tady je opravdu moc mouky přidané do másla

        02.02.2016 09:53:24

    • Linda
      Linda

      Vydrží těsto v ledničce do druhého dne nebo se musí spotřebovat hned?

      Díky,za odpověď

      10.12.2015 10:40:05

      • jana slaninová
        jana slaninová

        250g tuku,500g.hladké mouky a dě dcl.piva. tuk nahrubo nastrouhám do mouky,promíchám a doliji pivo.zpracuji v celek a po hodině v lednici vyvaluji tenčí placky.peču výrobky ve vyhřáté troubě na až dvěste stupňů 10 až 15stupňů.dle tloušťky těsta.výborné.dobrou chu´T.VYDRŽÍ V LEDNICI AŽ TÝDEN.

        04.03.2016 19:36:15


    Nalezeno receptů: 68
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí listové těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.