těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
1 ks | vejce | |
150 ml | mléko | |
0.5 ks | droždí | |
30 dkg | hrubá mouka |
Mouku, vlažné mléko, vejce a sůl vložíme do mísy. Navrch vložíme droždí a necháme 15 minut vzejít kvásek. Potom vše smícháme a 15 minut hněteme v robotu nebo mixérem. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla nebo třeba na topení. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou propracujeme a vytvarujeme knedlíkové šišky. Šišky necháme ještě asi 10 minut dokynout, otočíme a zároveň dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme. Domácí kynutý knedlík vaříme 15 minut, neotáčíme a po vyjmutí ihned propícháme. Domácí kynutý knedlík podáváme jako přílohu k omáčkám a masu.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Autor:Daniel Synek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena