reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí kynuté těsto na pizzu

Základní recept na kynuté těsto na pizzu.


  • 3,7

    65×

    3,7 65
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

19. 9. 2020

Postup přípravy

Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek.

Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, které se nelepí na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Obvykle využiji troubu vyhřátou na 40 °C.

Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut.

Tato dávka těsta vystačí na 3 - 4 tenoučké velké pizzy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

    Celkový počet komentářů: 7
    • Pavlínka K
      Pavlínka K

      jak dlouho trvá než kvásek vzejde?

      24.07.2017 18:36:53

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

      doporučuji dát o aspon pul hrnku vic mouky a pak jeste při zpracovani dalsiho aspon pul hrnku...misto testa mi vykynulo co si co se ani zpracovat nedalo jak se to lepilo ale jinak cajk

      23.01.2017 18:21:31

    • martin
      martin

      Jak na to aby se to těsto nemuselo plácat na pekaci, ale bylo ho možné roztocit v ruce? S tímto se to nedá, hned se trhá, ale jinak chuťově báječně, také už nepotrebujem pizzu kupovat, pohrajem si doma s testem a výsledek je dokonalý. Moc děkuju za recept

      21.12.2016 19:47:41


    • Eliška
      Eliška

      Kynuté těsto

      Když jsem těsto prehnětávala, hrozně se mi lepilo na prsty a to i přes mouku, kterou jsem si na ně dala. Bylo to dost těžké, ale výsledek mě potěšil. :-)

      27.04.2016 17:19:55

    • Jessica
      Jessica

      Komentář k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

      Nejlepší těsto!!! Jak od guzepeho :D !! Už nikdy si pizzu neobjednam! Mliko absolutně nevadí a konzistenci má senzační . Dávala sem droždí sušené a taky se nestala žádná tragédie ;) . Moc díky za recept!! Ukládám!!

      20.03.2016 16:59:42

    • Mirka M.
      Mirka M.

      Ja do testa na pizzu nikdy nedavam mleko, protoze ma pak buchtovou konzistenci a nevypece se do krupava, ani se dobre nevybarvi okraje.

      27.05.2013 15:48:26

    • trcalek (tecka) v
      trcalek (tecka) v

      Vždy si dělám těsto podle sebe od oka, ale tohle je dobré... :)

      19.06.2012 18:05:48


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.