reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí kynuté těsto na pizzu

Základní recept na kynuté těsto na pizzu.


  • 3,6

    57×

    3,5 57
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek.

Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, které se nelepí na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Obvykle využiji troubu vyhřátou na 40 °C.

Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut.

Tato dávka těsta vystačí na 3 - 4 tenoučké velké pizzy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

    Celkový počet komentářů: 7
    • Pavlínka K
      Pavlínka K

      jak dlouho trvá než kvásek vzejde?

      24.07.2017 18:36:53

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

      doporučuji dát o aspon pul hrnku vic mouky a pak jeste při zpracovani dalsiho aspon pul hrnku...misto testa mi vykynulo co si co se ani zpracovat nedalo jak se to lepilo ale jinak cajk

      23.01.2017 18:21:31

    • martin
      martin

      Jak na to aby se to těsto nemuselo plácat na pekaci, ale bylo ho možné roztocit v ruce? S tímto se to nedá, hned se trhá, ale jinak chuťově báječně, také už nepotrebujem pizzu kupovat, pohrajem si doma s testem a výsledek je dokonalý. Moc děkuju za recept

      21.12.2016 19:47:41


    • Eliška
      Eliška

      Kynuté těsto

      Když jsem těsto prehnětávala, hrozně se mi lepilo na prsty a to i přes mouku, kterou jsem si na ně dala. Bylo to dost těžké, ale výsledek mě potěšil. :-)

      27.04.2016 17:19:55

    • Jessica
      Jessica

      Komentář k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

      Nejlepší těsto!!! Jak od guzepeho :D !! Už nikdy si pizzu neobjednam! Mliko absolutně nevadí a konzistenci má senzační . Dávala sem droždí sušené a taky se nestala žádná tragédie ;) . Moc díky za recept!! Ukládám!!

      20.03.2016 16:59:42

    • Mirka M.
      Mirka M.

      Ja do testa na pizzu nikdy nedavam mleko, protoze ma pak buchtovou konzistenci a nevypece se do krupava, ani se dobre nevybarvi okraje.

      27.05.2013 15:48:26

    • trcalek (tecka) v
      trcalek (tecka) v

      Vždy si dělám těsto podle sebe od oka, ale tohle je dobré... :)

      19.06.2012 18:05:48


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kynuté těsto na pizzu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.