Maso nakrájíme na různě velké kousky. Papriku, česnek a sůl rozpustíme ve vodě. Syrové maso vložíme do mísy, zalijeme vodou s kořením a hněteme mixérem s hnětacím nádstavcem po dobu asi 15 minut. Během prvních 5 minut se nic neděje, ale pak uvidíte, jak se maso spojuje s vodou a stává se z toho takové blátíčko s kusy masa.
Po míchání maso naplníme do pytlíku na tlačenku a dáme na 2 dny do lednice, kde občas otočíme, aby se koření dostalo všude. Po 2 dnech šunku vyndáme a vaříme kilo masa tak hodinu, aby se voda táhla jako na vývar. Nesmí úplně bublat, ale jen tak perlit. Po uvaření necháme šunku vystydnout a potom ji nakrájíme na plátky.
Domácí kuřecí šunku z pytlíku na tlačenku podáváme jako jedinečnou delikatesu k různým příležitostem. Kdo jednou ochutná, už nikdy nekoupí strojově udělanou šunku, protože chuť i cena je nesrovnatelná.