reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku

Jednoduchý a levný recept na výbornou domácí šunku, po které se rychle zapráší, navíc i ušetříme peníze.


  • 3,6

    17×

    3,5 17
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso nakrájíme na různě velké kousky. Papriku, česnek a sůl rozpustíme ve vodě. Syrové maso vložíme do mísy, zalijeme vodou s kořením a hněteme mixérem s hnětacím nádstavcem po dobu asi 15 minut. Během prvních 5 minut se nic neděje, ale pak uvidíte, jak se maso spojuje s vodou a stává se z toho takové blátíčko s kusy masa.

Po míchání maso naplníme do pytlíku na tlačenku a dáme na 2 dny do lednice, kde občas otočíme, aby se koření dostalo všude. Po 2 dnech šunku vyndáme a vaříme kilo masa tak hodinu, aby se voda táhla jako na vývar. Nesmí úplně bublat, ale jen tak perlit. Po uvaření necháme šunku vystydnout a potom ji nakrájíme na plátky.

Domácí kuřecí šunku z pytlíku na tlačenku podáváme jako jedinečnou delikatesu k různým příležitostem. Kdo jednou ochutná, už nikdy nekoupí strojově udělanou šunku, protože chuť i cena je nesrovnatelná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku

    Celkový počet komentářů: 10
    • Kutilka
      Kutilka

      Komentář k receptu Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku

      Zajímalo by mě,zda je možné šunku dělat i z kuř. stehen nebo jen z prsou.

      03.07.2016 11:04:46

    • klika71
      klika71

      náhrada cukru

      šunku vařím v šunkovaru a je opravdu moc dobrá jen místo cukru dávám kávovou lžičku medu, který je zdravější.

      28.11.2013 08:00:02

    • kutil
      kutil

      kde se necha koupit uzena paprika. nebo to udělat bez ni.

      13.11.2013 20:31:34

      • mirakoud
        mirakoud

        Re: papryka

        Nevím jestli ji najdeme mezi kořením v obchodě, ale stánkaři ji mají určitě. Je mletá stejně jako sladká či pálivá.

        14.11.2013 09:29:27

    • mirakoud
      mirakoud

      šunku vyndáme a vaříme

      Tak nějak přemýšlím, jestli šunku vyndáme pouze z ledničky, nebo i z toho pytlíku. Z textu to není úplně jasné. Ráda bych recept vyzkoušela, ale bojím, bojím, abych to nezmrskla. Díky za doplnění informace. :-)
      A šlo by to i s krůtím, či vepřovým?

      23.10.2013 09:40:19

      • Mlsný čumáček
        Mlsný čumáček

        Re: šunku vyndáme a vaříme

        z pytlíku vyndáme až po uvaření, jinak by se to rozpadlo. Určitě to půjde s jinými druhy mas... akorát u vepřového bych to asi vařila trošku déle... u nás se to kilo zblajzne během 3-4 dnů
        Jinak ta šunka je opravdu jednoduchá. Když jsem to dělala poprvé a zalila to nakrájené maso vodou s kořením, tak jsem nevěřila, že se to spojí, ale ono se to opravdu spojí, jen to trvá déle. Pak si ještě dávat pozor při tlačení do pytlíku, poprvé mi prasknul,tak jsem dávala nový, ale tak 10 ks stojí 14 Kč tak to nebyla taková hrůza. Jinak co se týče doby vaření... osobně jsem pro víc než méně..radši budu mít šunku tvrdší než syrovou, ze které by jsme se potento.. u sebe vím, že v teflonovém hrnc od doby, co se dno pokryje bublinkami to trvá 53 minut. Jinak když ochutnáte tu šunku hned teplou, tak se zdá dost slaná, ale jak se vychladí, tak je už v pohodě. Kdyby další dotaz, ráda ho zodpovím

        23.10.2013 13:21:02

    • Mlsný čumáček
      Mlsný čumáček

      tak si to čtu po sobě a zase tam udělali změny... nemusíte tam dávat ani česnek ani papriku... Můžete si tam dát koření dle své chuti, někdo dává jen sůl a povinný cukr a nic víc, někdo tam přidá dokonce i houby či olivy.

      22.10.2013 12:44:29

    • Mlsný čumáček
      Mlsný čumáček

      nevynechat cukr!!!!

      Jenom pro doplnění nevynechte kávovou lžičku cukru. Může se Vám zdát zbytečné tam dávat takovou trošku, ale pokud to tam nedáte, tak to bude chutnat jako vařené kuřecí maso a ne jako šunka. Počítej s tím, že šunka bude daleko bělejší než z krámku, ale přidáním sušené papriky získáte růžovější barvičku.

      22.10.2013 12:42:38

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.