Domácí křupavá ciabatta

2 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 738x
Recept na tradiční italské pečivo s kousky oliv.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, přidáme olivový olej, sůl, vlažnou vodu a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto na ciabattu přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl roztáhneme do délky i šířky a posypeme nakrájenými olivami. Pak těsto zavineme jako závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout.

Potom plech vložíme do vyhřáté trouby a ciabattu pečeme přibližně na 200 °C do zrůžovění.

Domácí křupavou ciabattu podáváme k různým pokrmům jako přílohu.

Moravanda autor receptu:

Domácí křupavá ciabatta

Počet přidaných receptů: 182

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí křupavá ciabatta

Přidat příspěvek k receptu Domácí křupavá ciabatta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept