reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí krtkův dort

Recept na krtkův dort hodně podobný kupovanému.


  • 4,7

    743×

    4,6 743
  • 1 hod

  • 151×

Ingredience

krém

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 661 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 730 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 133 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Postup přípravy

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm.

V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí krtkův dort

    Celkový počet komentářů: 250
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Kolegyne doporucuje misto zelatiny lzicku instatniho pudinku.

      08.01.2020 20:06:18

    • Sdd
      Sdd

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Korpus docela propadak. Vse podle postupu a i po vice nez 20 min bylo testo uvnitr ridke.

      26.09.2019 10:28:01

    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Želatinu nedávám. Davam 2 šlehačky a 1 mascarpone�

      12.08.2019 12:27:36


    • Terka
      Terka

      2ks slehačka ke šlehání

      Ahojky, chtěla bych se zeptat co myslíte dvěma kusy šlehačky na šlehání. Mohli byste mi pomoci s touhle informací v mililitrech nebo gramech? Žiju v Americe tak se musím držet spíše těhle čísel a hledat produkty podle toho.
      Děkuji

      28.02.2019 21:01:13

    • Ladislav
      Ladislav

      Dobrý den korpus vynikající ale krém totální propadák. Nalil jsem želatinu do šlehačky a zřídlo to jako voda. Nevim proč můžete mi poradit?

      24.02.2019 19:05:57

      • Dana
        Dana

        přešlehala jsi to a máš tam máslo

        11.05.2019 17:52:06

      • Ani.J
        Ani.J

        Možná málo vychlazená želatina, ja tady tu používala ted nedávno sice, na aspik, ale myslím že by to mohl být stejný problém. Musí být pořádně schlazená želatina z ledničky, jinak prostě teče. Ale pak je úplně v pohodě :)

        14.05.2019 16:14:07

      • sjulie
        sjulie

        Mě se to jednou stalo, když jsem želatinu rozpouštěla v mírně teplé vodě. Teď to dělam ve studené a už se mi to nestalo. Použivám tu v prášku.

        02.06.2019 21:27:55


    Nalezeno receptů: 250

    Přidat příspěvek k receptu Domácí krtkův dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.