reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí krtkův dort

Recept na krtkův dort hodně podobný kupovanému.


  • 4,7

    724×

    4,6 724
  • 1 hod

  • 147×

Ingredience

krém

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm.

V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí krtkův dort

    Celkový počet komentářů: 249
    • Sdd
      Sdd

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Korpus docela propadak. Vse podle postupu a i po vice nez 20 min bylo testo uvnitr ridke.

      26.09.2019 10:28:01

    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Želatinu nedávám. Davam 2 šlehačky a 1 mascarpone�

      12.08.2019 12:27:36

    • Terka
      Terka

      2ks slehačka ke šlehání

      Ahojky, chtěla bych se zeptat co myslíte dvěma kusy šlehačky na šlehání. Mohli byste mi pomoci s touhle informací v mililitrech nebo gramech? Žiju v Americe tak se musím držet spíše těhle čísel a hledat produkty podle toho.
      Děkuji

      28.02.2019 21:01:13


    • Ladislav
      Ladislav

      Dobrý den korpus vynikající ale krém totální propadák. Nalil jsem želatinu do šlehačky a zřídlo to jako voda. Nevim proč můžete mi poradit?

      24.02.2019 19:05:57

      • Dana
        Dana

        přešlehala jsi to a máš tam máslo

        11.05.2019 17:52:06

      • Ani.J
        Ani.J

        Možná málo vychlazená želatina, ja tady tu používala ted nedávno sice, na aspik, ale myslím že by to mohl být stejný problém. Musí být pořádně schlazená želatina z ledničky, jinak prostě teče. Ale pak je úplně v pohodě :)

        14.05.2019 16:14:07

      • sjulie
        sjulie

        Mě se to jednou stalo, když jsem želatinu rozpouštěla v mírně teplé vodě. Teď to dělam ve studené a už se mi to nestalo. Použivám tu v prášku.

        02.06.2019 21:27:55


    Nalezeno receptů: 249

    Přidat příspěvek k receptu Domácí krtkův dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.