reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí krtkův dort

Recept na krtkův dort hodně podobný kupovanému.


  • 4,7

    712×

    4,6 712
  • 1 hod

  • 146×

Ingredience

krém

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Horkovzdušnou troubu zapneme, aby se vyhřála na 180 °C. Nachystáme si formu na dort. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Já používám formu o průměru 22 cm. Pokud máte větší, je to jedině dobře. Ideální je forma o průměru 26 cm.

V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej (nejlépe elektrickým mixérem). Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut. Upečený korpus poznáme tak, že se lehce odklápí od dortové formy a že se těsto nelepí na špejli.

Než se těsto upeče, nachystáme si krém. Šlehačky ušleháme do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu na obalu. Já používám Želatinový ztužovač Dr.Oetker (odpovídá 6 plátkům želatiny). Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 20 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme asi na 30 minut do lednice, aby před použitím ještě trochu ztuhl.

Upečený korpus necháme zchladnout. Poté ho přendáme na talíř a lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Použila jsem víc banánů, proto jsem je na korpus dala celé/kulaté). Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Domácí krtkův dort podáváme vychlazený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí krtkův dort

    Celkový počet komentářů: 248
    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Želatinu nedávám. Davam 2 šlehačky a 1 mascarpone�

      12.08.2019 12:27:36

    • Lord Voldemort
      Lord Voldemort

      Komentář k receptu Domácí krtkův dort

      Necejtím pochutinu

      29.03.2019 11:41:53

    • Terka
      Terka

      2ks slehačka ke šlehání

      Ahojky, chtěla bych se zeptat co myslíte dvěma kusy šlehačky na šlehání. Mohli byste mi pomoci s touhle informací v mililitrech nebo gramech? Žiju v Americe tak se musím držet spíše těhle čísel a hledat produkty podle toho.
      Děkuji

      28.02.2019 21:01:13


    • Ladislav
      Ladislav

      Dobrý den korpus vynikající ale krém totální propadák. Nalil jsem želatinu do šlehačky a zřídlo to jako voda. Nevim proč můžete mi poradit?

      24.02.2019 19:05:57

      • Dana
        Dana

        přešlehala jsi to a máš tam máslo

        11.05.2019 17:52:06

      • Ani.J
        Ani.J

        Možná málo vychlazená želatina, ja tady tu používala ted nedávno sice, na aspik, ale myslím že by to mohl být stejný problém. Musí být pořádně schlazená želatina z ledničky, jinak prostě teče. Ale pak je úplně v pohodě :)

        14.05.2019 16:14:07

      • sjulie
        sjulie

        Mě se to jednou stalo, když jsem želatinu rozpouštěla v mírně teplé vodě. Teď to dělam ve studené a už se mi to nestalo. Použivám tu v prášku.

        02.06.2019 21:27:55


    Nalezeno receptů: 248

    Přidat příspěvek k receptu Domácí krtkův dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.