reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí králičí paštika

Příprava králičí paštiky, která je nejlepší na čerstvém kmínovém chlebu.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Králičí hřbety a očištěná králičí játra semeleme najemno na masovém mlýnku. Do umleté směsi přidáme vejce, koření, bílé víno, slaninu nakrájenou na malé kostičky cca. 5x5 mm. Dobře promícháme a do směsi přidáme 3 ml Hennesy Very Special, posléze plníme do formy vymazané sádlem a vyložené potravinářskou folií. Folie bude sloužit také jako poklička, proto musí být o cosi větší. Formu vložíme do nádoby s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut.

Necháme zchladnout, poté dobře vychladíme v lednici nejlépe do druhého dne. Mezi tím si připravíme kmínový chléb nejlépe od lokální farmářské pekárny, který nakrájíme na plátky a na sucho opečeme.

Teprve po vychlazení paštiky pak lžící třeme paštiku na křupavý kmínový chléb. Dozdobíme lístky frissé salátu, lístky baby polníčku a dozdobíme bílým pepřem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí králičí paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.