reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí kotlíkový guláš

Když nemáte možnost dělat kotlíkový guláš venku, je tady tento recept ze Slovenska, který si můžete připravit doma v hrnci.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Připravíme si veškeré ingredience. Oloupeme si cibuli a nakrájíme, nemusí být na jemno, oškrábeme si brambory a nakrájíme na větší kostky. Oloupeme a nakrájíme na plátky česnek. Očištěné maso nakrájíme na větší kostky.

Vezmeme si větší hrnec a na sádle nebo oleji si osmažíme cibuli, když je cibule sklovatá, přidáme polovinu nakrájeného česneku. Dále cibuli smažíme dozlatova, poté přidáme nakrájené maso a osolíme, posypeme červenou mletou paprikou a necháme maso zatáhnout. Když je maso zatáhnuté,  přidáme rajčatový protlak a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájené brambory. rozmixované lečo (lze nechat i celé) a zbytek česneku.

Vše dusíme doměkka, brambory kotlíkový guláš zahustí. Pokud by bylo potřeba zahustit více, může se použít klasická jíška. Na závěr domácí kotlíkový guláš dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sladkým kečupem (lze vynechat). 

Domácí kotlíkový guláš podáváme s chlebem. 

Poznámka: Kdo při přípravě receptu nepoužil vývar, může použít masový bujon.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kotlíkový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.