reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí kondenzované mléko

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

10222 kJ / 2441,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Hrnec použijeme takový, který nepřipaluje, nejlépe kvalitní s dvojitým dnem.

Do hrnce nalijeme plnotučné mléko a do mléka prosejeme cukr moučka. Přidáme vanilkový cukr s máslem. Mícháme, dokud mléko nezačne vřít. Pokud se nám zdá kondenzované mléko hodně husté, přilijeme trochu mléka, ale musíme ho ještě převařit.

Kondenzované mléko odstavíme a občas promícháme, dokud zcela nevychladne. Studené mléko nalijeme do nádobky a uložíme do lednice, pokud ho tedy nebudeme hned používat.

Domácí kondenzované mléko můžeme použít ihned podle potřeby, ale také ho uskladnit na později. Ve vzduchotěsné nádobce vydrží kondenzované mléko v lednici až týden.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kondenzované mléko

    Celkový počet komentářů: 4
    • Adra
      Adra

      Komentář k receptu Domácí kondenzované mléko

      Jen cukrova voda, nezhoustlo to

      29.11.2015 07:05:18

    • babičkaevička
      babičkaevička

      zkaramelizování

      Místo moučkového cukru jsem použila jemný krystal, který jsem nechala zkaramelizovat se lžící másla. Až zhnědl, přidala jsem horké mléko a ještě cca 5 minut povařila.

      21.01.2014 20:50:58


      • Samman
        Samman

        Re: zkaramelizování

        Evičko,vyzkouším s tím karamelem,díky za radu:-)Zdravím


        Text jsem smazala já,neboť se vloudila chybička:-)




        22.01.2014 11:40:27


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kondenzované mléko

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.