reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí koláč s tvarohem a jablky

Snadný recept na přípravu moučníku s tvarohem, jablky a vůní skořice.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

těsto



Postup přípravy

Nejdříve si odvážíme a odměříme veškeré ingredience, koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a troubu nastavíme na 175 °C.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo. Přebytečnou šťávu vymačkáme a jablka promícháme se směsí cukru, mleté skořice a vanilkovým pudinkovým práškem.

Připravíme si těsto. Obě mouky prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přisypeme mouku, přilijeme olej a mléko a mícháme, dokud nevznikne hladké řidší těsto. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy.

Připravíme si tvarohovou náplň. V míse vyšleháme tvaroh s vejci, vanilkovým cukrem a cukrem promíchaným se skořicí, šleháme dohladka. Poté vmícháme pomerančovou šťávu, mléko a kakaový pudinkový prášek. Nelekejte se, vznikne nám tekutý tvarohový přeliv, který nalijeme na těsto a poklademe strouhanými ochucenými jablky.

Domácí tvarohový koláč s jablky pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 - 35 minut. Moučník podáváme ke kávě nebo čaji, dobrý je i samotný jen tak na chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí koláč s tvarohem a jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.