reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

Recept na skvělé domácí koblihy tak jak je připravuje biatlonistka Gabriela Soukalová.


  • 4,5

    24×

    4,5 24
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy prosejeme hladkou mouku (aby byla nadýchanější) a uprostřed uděláme důlek. V hrnku mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, promícháme vidličkou a necháme v teple asi 15 minut vzejít.

Připravený kvásek vložíme do důlku v míse. Cukr, máslo, špetku soli a žloutky vyšleháme do hladké pěny, kterou spolu se dvěma lžícemi rumu a zbytkem mléka přidáme k mouce s kváskem. Z toho vznikne vláčné těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu (na teplém místě), poté těsto znovu propracujeme a rozválíme na placku silnou asi 2 cm.

Z těsta nožem odkrajujeme takové části, aby se každý koblížek vešel do dlaně. Každý kousek by měl mít průměr asi 3 cm. Doprostřed koblížku dáme Jahodový Extra džem Hamé a opatrně vytvoříme uzlíčky, které nahoře pevně spojíme. Spojenou částí dolů položíme koblihy na plech vyložený pečicím papírem a dáme znovu do tepla kynout.

Do hlubšího hrnce nalijeme tolik oleje, aby v něm koblihy mohly plavat. Koblihy vkládáme do rozpáleného oleje tak, aby se nedotýkaly. Během pečení je obracíme, aby zezlátly rovnoměrně. Hotové koblihy ještě zlehka pocukrujeme.

Poznámka: Recept vystačí na přibližně 30 koblih.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

    Celkový počet komentářů: 7
    • Alena
      Alena

      Nejlepsi koblihy

      Nejen ze jste byla v biatlonu nejlepsi ale jste i supr cukrarka lepsi koblihy se mimjeste nikdy nepovedli jako podle vaseho receptu t3sticko vlacne dobre se s nim pracuje a pomkoblohach se jenom zaprasilo vypada to ze zitra budu opet smazit vyborne mnam

      24.03.2019 17:16:58

    • Marmelada
      Marmelada

      Komentář k receptu Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

      Jako kdybych mel treba vzdelani z ekonomiky a psal recept na koblihy tak by to dopadlo podobne. Vyrazy jako " kvasek vlozime " nebo " z toho vznikne vlacene testo " jsou nicnerikajici kecy od nekoho kdo tomu nerozumi. Cely 3. odstavec je na hlavu, vypada to jako kdyby Hame delalo satecky a ne koblihy. Prvni odstavec je chronologicky spatne. Jedine pozitivum je recept s hladkou moukou a spoustou vajec. Chystam se vyzkouset.

      19.03.2018 00:15:19

    • Mia
      Mia

      koblihy podle Gábi...

      právě jsem udělala těsto, je to podobné jako moje oblíbené těsto (tuřanské) jen o jeden žloutek navíc.....tak uvidíme......
      Nevím co tady se řeší, dyt v receptu je 500 g hl.mouky....logika nééé

      07.02.2016 10:55:47


    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Domácí koblihypodle Gabriely Soukalové

      Nemá tam být náhodou 30dg mouky??

      19.12.2014 09:24:23

    • Hanka
      Hanka

      Tak to asi ne

      ..myslím si že z uvedené dávky,by se asi neupeklo nic - 30g mouky,je dost málo i pro dietáře

      18.12.2014 15:53:23

    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

      Není málo 30 g mouky ? Má být 300 g ?

      17.12.2014 21:42:31


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí koblihy podle Gabriely Soukalové

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.