Vynikající a jednoduchý recept na domácí knedlíky.
5 ks | vejce |
100 g | máslo |
500 ml | mléko |
20 ks | rohlík |
1 svazek | petrželová nať |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je do mísy. V míse je osolíme, opepříme a pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Petrželku nasekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie, nebo mokré utěrky. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme je a necháme chvilku stát. Domácí knedlíky nakrájíme nožem nebo nití na plátky. Domácí knedlíky podáváme s hlavním chodem podle chuti.
autor Martina Hájková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena